Souboj soupeřů s čistým štítem začali lépe hosté a domácí brankář Ladislav Kollár musel okamžitě vytáhnout první ze svých početných skvělých zákroků. Nejprve po střele Silného a pak zejména při ráně Oklešťka. Předznamenal tak konečnou charakteristiku střetnutí. „Byl to souboj Kollára s kroměřížskými střelci,“ poznamenal možná nestranný fanda.


Význam tohoto minizápasu ještě zvýraznila osmá minuta, kdy domácí šli do vedení hlavičkou Jana Krejčího po rohovém kopu s následným centrem Marka Matochy. Hosté tak už neměli jinou možnost, než vrhnout všechny síly do útoku, domácí se snažili prosadit svojí největší zbraní, rychlým protiútokem. „Kroměříž má kompaktní tým a ukázala svoji kvalitu směrem dopředu. První poločas bych bral jako vyrovnaný, my jsme jim nabídli dvě šance a tu jednu tutovou, Neubertovu hlavičku, fantastickým zákrokem zlikvidoval Kollár. My jsme měli tři brejkové situace přes Koudelku a Dabiče, po kterých jsme mohli odskočit na 2:0,“ zhodnotil první poločas domácí trenér Jan Trousil.


Druhý poločas kroměřížskou převahu a hvězdu vyškovského gólmana ještě zvýraznil. Kollár opět předvedl několik „zázračných“ zákroků, jeho spoluhráči se snažili o brejky. Vyšel jim až ten poslední v první minutě nastavení. Matochovu střelu brankář Kofroň vyrazil k volnému Božovičovi a ten střelou k tyči zasadil hostům rozhodující úder. „Nebyli jsme horším týmem. Jenže jsme doplatili na neproměňování šancí. Měli jsme hned několik jasných gólovek, ale domácím skvěle zachytal gólman. Až do poslední minuty jsme se prali aspoň o bod. A v prvním poločase na stavu 1:0 jsme asi měli kopat penaltu,“ konstatoval asistent nepřítomného trenéra Baďury Ivo Světlík.


Jeho domácí protějšek potvrdil, že Hanácká Slavia byla jednoznačně nejtěžším soupeřem, kterého jeho tým na podzim dosud potkal. „Musím připustit, že ve druhém poločase jsme se nechali až moc zatlačit, celý obranný blok se posunul před naše velké vápno. Kroměříž nás přehrávala ve středu hřiště, byla lepší na míči a dokázala se prosadit i v soubojích jeden na jednoho. V rozhodujících situacích ve vlastním i jejich pokutovém území jsme ale byli důraznější a úspěšnější my. Proto máme tři body. Samozřejmě podržel nás Laďa Kollár, ale musím zdůraznit, že zejména od stoperů a hráčů v defenzivě to bylo perfektně odpracované utkání. Kluci byli vždy tam, kde měli být, a situace řešili, tak jak se řešit měly,“ chválil kouč MFK.

MFK Vyškov – SK HS Kroměříž 2:0
Poločas: 1:0. Branky: 8. Krejčí, 90. Božovič. Rozhodčí: Cieslar - Bureš, Vrťo. DS: Racek. ŽK: Josl, Lahodný - Cupák, Matoušek. Diváků: 421.


Vyškov: Kollár - Cvijovič, Krejčí, Josl, Němeček (78. Praks) - Studený (68. Božovič), Matocha, Jeřábek, Lahodný, Dabič – Koudelka (89. Rapouch). Trenér: Jan Trousil.


HS Kroměříž: Kofroň - Šmerda, Hloch (31. Budín), Matoušek (85. Stratil), Krhut - Jeleček, Cupák, Neubert (66. Elšík), Okleštěk - Silný, Kovář. Trenér: Ivo Světlík.