To si myslí ve více vesnicích, proč měly postoupit zrovna Vážany?
Protože tu fotbal dělají dobře. Starosta Matyáš fotbalistům fandí a na hřišti je to znát. Je tu krásný travnatý plac, teď s novým zavlažovacím systémem, kvalitní náhradní hřiště, dětské hřiště. Udělali tam jakési přírodní fitcentrum. Na okresní přebor úplně neskutečný areálek.


Vy máte k obci nějaký osobní vztah?
Vůbec ne. Když jsem skončil trénovat ve Slavkově, oslovili mě zdejší funkcionáři. Táhne to tady Kamil Beneš a já mám dojem, že dělá úplně všechno. Ale určitě je jeho pravou rukou sekretář Luděk Tůma. Šel jsem trochu do neznáma a teď vůbec nelituju, že jsem jejich nabídku přijal.


Dali vám úkol vybojovat postup?
Tak konkrétně bych to neformuloval, ale nabízelo se to. Mužstvo tady bylo kvalitní. Přebíral jsem je po Radku Májkovi. Bylo na čem stavět. Postoupili jsme s náskokem osmnácti bodů před Velešovicemi. V šestadvaceti zápasech jsme nastříleli 144 gólů. Nikdo nemůže pochybovat, že postup byl zasloužený. Prohráli jsme jen jednou. Ve Velešovicích 2:6, když nám vůbec nevyšel druhý poločas. Do přestávky jsme vedli 2:1.

Highland games na brněnské Kraví hoře. Ilustrační foto.
Brňané porovnají síly při skotských hrách. Vyškovský zoopark hostí Podzimní póť


Hrají okres kluci, kteří jej vykopali?
V podstatě ano. Ale měli jsme už věkově starší tým, takže jsme doplnili čtyři mladé kluky. Všichni jsou z Brna a ve věku dvacet až třiadvacet let.


Kteří hráči jsou, jak se říká, tahouny mužstva?
Já nikoho vyzvedávat ani kritizovat nebudu. Stavíme na kolektivu. A v něm se jednou daří tomu pak zase jinému a naopak. Ale jedno jméno říct musím. Stopera hraje Marek Pokorný. Je mu jednapadesát let, ale na hřišti to nepoznáte. Klobouk dolů před jeho výkony. A možná ještě jedno. Eda Bílek, ten dokázal hru režírovat, a je obrovská škoda, že momentálně je u něho fotbal na druhé koleji. Mě to strašně moc mrzí.


Soutěž se o tomto víkendu přehoupne do druhé podzimní poloviny. Jak hodnotíte tu první?
Jsme osmí, máme osm bodů a myslím, že je to objektivní vyjádření, že to odpovídá možnostem týmu.


Takže opět asi nemáte nějaké postupové úkoly?
Samozřejmě, že ne. A myslím, že ani výhledově tady „velké oči“ nejsou. Teď nám bude stačit, abychom se pohybovali v klidných vodách středu tabulky a aby se postupně v mužstvu zabydleli mladí kluci, o kterých jsem mluvil.


V neděli do Vážan přijedou Křižanovice, které útočí na přední příčky. A vy jste ve třech zápasech doma zatím nevyhráli.
Série bez výhry musí skončit. Ve Vážanech se vyhrávat nebude. Ale vážněji. Bude to samozřejmě těžký soupeř. My navíc budeme bez útoku. Karel Opletal byl v minulém kole vyloučený a hrát nesmí a Roman Audy je zraněný. Ale musíme si s tím nějak poradit.

Ilustrační foto.
Čtrnáct milionů za úraz? Soud rozhodne za týden, žádost o nový posudek zamítl