Ano, fotbalový Vyškov si o víkendu připsal další tři ligové body. Na stadion Za Parkem dorazila rezerva zlínského klubu, a ta, jak obecně známo, bývá u renomovaných klubů kvůli možným posilám z elitního mužstva nevyzpytatelná. „Je to velmi dobrý celek, já jsem je už dvakrát letos viděl a jsou hodně nebezpeční. Je třeba si na ně dát velký pozor, my to zvládli dobře," prohlásil po utkání domácí kouč Miloslav Machálek.

Jak sám přiznal, jeho družina měla protivníky před úvodním hvizdem přečtené. „Věděli jsme, že tam mají několik hráčů, co se vrací po zranění, takže budou mít herní deficit. Toho jsme chtěli využít při brejkových situacích. Hlavně napravo, protože tam nás bránil Jasenský, a to byl typický příklad toho, že není rozehraný," doplnil.

Přesně podle tohoto receptu Vyškovští postupovali. První úspěšný pokus podnikli hned ve druhé minutě, když centr ze zmíněné pravé strany podskočil zlínský obránce Blanař, Urbančok si ho šikovně zpracoval před sebe a křížnou ranou k tyči načal bohatý sobotní gólový účet.

Druhý zápis na něm ale udělali ševci. Na konci úvodní čtvrthodinky se prohnal kolem svých strážců hodně rychlý Bartoloměj, místo očekávaného centru do ohně poslal míč na hranici vápna do druhé vlny a tam pálil úplně samotný Červenka. Jeho pokus by Kollár jistě zlikvidoval, jenže nešťastná teč Němečka změnila směr balónu do jeho protipohybu.

Rozdíl v zakončení

Vyrovnaní hosty nakoplo k aktivitě. „Z prvního gólu v naší síti jsme se oklepali, to je pravda. Klíčový moment ale byl, že jsme následně nedali ani jednu ze dvou jasných možností. Kdybychom vedli, vypadalo by to jinak. Takhle jsme byli pozadu," postěžoval si hostující trenér Jan Somberg. Gól na noze měl nejprve při pokusu o přelobování Kollára zlínský Hradil, stejný hráč o chvíli později oklamal pohybem Novotného a z pravé hranice šestnáctky oslovil Červenku. Jeho hlavička zblízka ale minula přední tyč snad o metr.

Přesněji seřízená mířidla měl vyškovský kanonýr Čtvrtníček. V těsné blízkosti zlínské brány si našel výborný centr Holub, jak jinak než z pravé strany a hlavou završil první tucet zářezů na střelecké pažbě v barvách MFK.

Drží tak exkluzivní průměr jednoho gólu na zápas. „Jsem s tou bilancí zatím spokojený, i když gólů mohlo být ještě víc, šancí jsem měl dost. Za ten počet jsem ale rád. Dnes jsem dostal krásný balón od Michala Holuba a snažil jsem se to jen trefit hlavou přesně a dolů. Hlavně že máme zase po dvou nezdarech vítězství, napravili jsme aspoň trochu ten minulý týden, kdy jsme ztratili body naprosto zbytečně," zmínil autor téměř bez mála poloviny přesných vyškovských zásahů v MSFL.

Plán hostů na obrat po návratu z kabin pak dostal povážlivé trhliny už po třech minutách. Po rychle rozehraném autu Holub opět na pravé straně přešel přes obránce, poslal míč po zemi na malé vápno a tam ho ve skluzu ideálně nahoru trefil Jeřábek. Rázem se Vyškovští uklidnili a začali předvádět okulahodící kombinace.

Exhibiční závěr

Velký potlesk šesti set fanoušků sklidili za tu ze čtyřiašedesáté minuty, kdy sehráli fantasticky situaci tři na dva a Urbančok, byť v krkolomné pozici, uklízel míč prakticky do prázdné brány. Od té doby se už prakticky jen dohrávalo. Zlínští se marně snažili dobýt vyškovskou defenzivní pevnost, MFK zase v klidu vepředu zkoušelo exhibiční kousky. Skóre se už nakonec neměnilo.

Výsledek čtyři jedna tak hostům příliš radosti neudělal. „Absolutně jsme se nepřizpůsobili stylu hry, dělali jsme naivní chyby, jenom se ukázalo, že hráči po delším zranění nemůžou tahat zápasy za všechny. Máme zatím dost bodů, ale pokud budeme hrát tak jako dnes, spokojeni být rozhodně nemůžeme," kroutil hlavou Somberg.

Jeho protějšek mohl hodnotit radostněji. „Máme taky svoje vnitřní problémy, hlavně se zdravotním stavem. Někteří hráči už čtrnáct dní prakticky netrénují a jenom hrají. Je to těžké, ale já jsem rád, že to kluci odmakali a vybojovali tři body. Klobouk dolů, dnes odvedli na rozdíl od minulého zápasu výborný výkon po mnoha stránkách," uzavřel Machálek.

Fotbal – MSFL

Vyškov – Zlín B 4:1

Poločas: 2:1.

Branky: 2. a 64. Urbančok, 30. Čtvrtníček, 48. Jeřábek – 13. Červenka.

ŽK: Urbančok – Blanař, Hradil.

Rozhodčí: Dubrovský – Klima, Mrázek. Delegát: Dofek.

Diváci: 661.

MFK Vyškov: Kollár – V. Novotný, Žoček, Koláček, Němeček – Urbančok (70. F. Novotný), Lahodný (73. Lička), Studený, Holub – Čtvrtníček (81. Kucharčuk), Jeřábek.

FC FASTAV Zlín B: Adamuška – Jasenský (79. Hlobil), Pavlíček, Višněvský, Blanař – Kalus, Nehoda (55. Oulehla), Salachna, Bartolomeu – Červenka, Hradil.