A další obvyklý tahák pro diváky a motivace pro hráče: domácí tým od minulého týdne vede staronový kouč Oldřich Jelínek, který klub provedl okresními soutěžemi až takřka k branám I.A třídy. Po prohraném domácím utkání se Svratkou z vlastního rozhodnutí odstoupil Vítězslav Zbořil. „Snad změna mužstvu prospěje, herně na udržení I.B třídy rozhodně má," naznačil důvod odchodu zkušený kouč.

Jelínek působil u týmu v jiné pozici a tak přesně ví, kde začít s asanací. „Pracujeme na tom, aby se mužstvo zvedlo psychicky a začalo si víc věřit. A přál bych si přístup jako v Lipovci, kde jsme bojovali, ale i předvedli dobré fotbalové kombinace. Mohli jsme vyhrát, ale i prohrát. Za našeho narůstajícího tlaku kolem sedmdesáté minuty, když už to vypadalo, že dáme gól, nám středem utekl domácí hráč a po faulu kopal Lipovec penaltu. Naštěstí jen do tyčky," řekl Jelínek.

Jeho bohdalický protějšek Bedřich Kolář v posledních dnech prožívá fotbalové trauma. Po prohře ve Veverské Bítýšce dostal jeho tým doma výprask 0:6 od Kohoutovic a z piedestalu sestoupil na třetí příčku.

„Celé mě to hodně připomíná všechny poslední sezony. V průběhu jsme stále první a konec zpackáme. A v tuto chvíli nejde ani tak o ten výsledek 0:6. Takový zápas „blbec" prostě občas postihne každého. Výsledek rozhodně neodpovídá průběhu. V prvním poločase jsme měli tři tutové šance, které jsme nedali, a naopak po nedorozumění stopera s brankářem jsme v poslední minutě poločasu dostali laciný gól do šatny.

Na začátku druhého poločase pak další, přestože jsme si v přestávce jasně řekli, co chceme hrát. A bylo po zápase. Takže v tuto chvíli jsem úplně rozpolcený a vlastně nevím, co od mužstva můžu čekat. Ale ať už se stalo cokoliv, do Drnovic musíme jet vyhrát a vrátit se na vítěznou vlnu," netajil plány Kolář.

Prestižní záležitost

Pro derby nemůže být lepší pozvánkou, když jeden se chce zachránit a druhý postoupit. Očekává se tedy velká fotbalová bitva, protože řada hráčů působila v obou klubech. „Pro mě jsou Bohdalice prestižní záležitost. Nevím, jak se k tomu postaví hráči, ale měli by zahrát tak, aby se nemuseli za výkon stydět, jak tomu nejednou v tomto ročníku bylo," přiznal určité emoce Jelínek.

Oba týmy by měly nastoupit v kompletních sestavách. Včera hlásil jediný otazník domácí kouč, jehož syn Pavel se v týdnu potýkal s virózou. Oba soupeři se na stejném trávníku utkali téměř přesně před rokem. Sedmnáctého dubna 2011 byli domácí štědrými hostiteli a Bohdalice vyhrály 3:0 brankami Prachaře, Tilšera a Kolečkáře. Na podzim ve vzájemném utkání už nového ročníku Kolářovi svěřenci doma vyhráli 3:1. Dva góly dal nejlepší střelec soutěže Kolečkář, jeden přidal opět Tilšer, za hosty snižoval na 2:1 Michal Jelínek.

I.B třída, skupina A - 20. kolo:

FKD – Bohdalice

Neděle 6. května, 10.15 hodin

Tabulka:

3. Bohdalice 19 10 4 5 51:40 34
13. FKD 19 4 6 9 20:37 17