Na rousínovském letišti domácím fandům v 85. minutě pořádně zatrnulo. Tatran sice hrál přesilovku, ale po kiksu Líznara trefil hostující Mica tyčku. Nepsané pravidlo nedáš–dostaneš se naplnilo. Minutu před koncem si Žočkův roh Gaňa srazil rukou do vlastní branky a Rousínov si tak připsal velmi důležité tři body. „Věřím, že po předchozích špatných výkonech vítězství klukům prospěje psychicky, i když jsme před koncem přežili klinickou smrt. Ale takový je fotbal. Zápas jsme k vítězství dotlačili vůlí, v přesilovce byla naše převaha opravdu veliká,“ konstatoval trenér Tatranu Tomaš Kovanda.

ROUSÍNOV – MS BRNO 2:1

Poločas: 0:1

Branky: 55. Lička, 89. Žoček – 16. Dohnal

Rozhodčí: Blažek

ŽK: Mrnuštík – Logara, Stehlík, Panov

ČK: 32. Dvořák (MS)

Diváků: 100

Rousínov: Řepka – Pupp, Mrnuštík (78. Králíček), Svoboda, Hartl – Kameník (68. Benda), Ševčík, Žoček, Honek (46. Líznar) – Dvořák, Lička

Zahozená penalta

Vyrovnaný duel v Bučovicích mohla rozhodnout penalta, jenže jindy obávaný domácí kanonýr Martin Bil ve třiašedesáté minutě poslal balón nad břevno. Ale nejen proto si Bučovice s Ráječkem rozdělily po bodu za bezgólovou remízu.
Bil měl v prvním poločase naopak smůlu, když jeho střela jen orazítkovala tyčku. „Před zápasem bych bod bral, ale podle průběhu jsme dva ztratili. Ani jedno mužstvo sice nemělo nějaké velké šance, ale myslím si, že pokud bychom proměnili tu penaltu, tak už bychom zápas k vítězství dotáhli,“ je přesvědčený domácí trenér Ladislav Kachlík.

Jeho ráječský protějšek Petr Vašíček potvrdil, že zápas na těžkém hrbolatém terénu mnoho fotbalové krásy nenabídl. „Vzhledem k tomu, že oba týmy nehrály fotbal, ale kopanou, tak výsledek je spravedlivý. Bučovice měly dvě šance a nedaly penaltu, my jsme také měli dvě příležitosti. Bod je spravedlivý a pro nás ze hřiště soupeře v podstatě dobrý. Ale samozřejmě mě mrzí, že jsme nedokázali zopakovat výkon z minulého týdne,“ zhodnotil jednobodový import Vašíček.

BUČOVICE–RÁJEČKO 0:0

Rozhodčí: Kunický

ŽK: Svoboda – Zouhar

Diváků: 180

Bučovice: Buriánek – Koudelka, Hanousek, Holásek, Chalabala – Galia (68. Legner), Vágner (63. Kuklínek), T. Kachlík (83. Kalouda), Handlíř – Svoboda (74. M. Nový), Bil (86. M. Kachlík)