Domácí tábor se shodl, že mužstvo nepodalo takový výkon, jako v předchozích zápasech. Ale také na tom, že za dané situace, tedy proti kvalitnímu soupeři a při vyrovnání těsně před koncem, je získaný bod hodně dobrý. „Je to nejlepší mančaft z dolní poloviny tabulky," vystihl překvapivě dobrou hru Bosonoh kapitán Miloš Žoček. Navíc to vyrovnání přišlo poměrně šťastnou brankou Jindřicha Beneše, který se po Žočkově centru z levé strany před brankou nejlépe orientoval v klubku hráčů a zblízka doklepl propadnutý míč. „Včera jsme trénovali standardky, tak se to asi projevilo. Ale vážně. Je v tom kus štěstí, že se to ve skrumáži odrazí právě k vám. Před tím jsme hráli lepší zápasy, ale musím taky říct, že soupeř byl velmi dobrý," připojil se k Žočkově pochvale hry hostů střelec vyrovnávací branky.

Samotné utkání mělo v podstatě vyrovnaný průběh, když oba soupeři ovládali určité časové úseky. Hra hostů ale působila kompaktnějším dojmem a měli i lepší gólové šance. Za stavu 0:1 šel Štěpánek sám na brankáře Řepku, ale ten jeho kličku vystihl, a krátce na to po dlouhém přetaženém centru netrefil Moučka hlavičkou prakticky prázdnou branku. „Dnes jsme asi ztratili dva body. Prvních pětadvacet minut hráli oni, pak zase chvilku my. Celkem dobře jsme dohráli první poločas a pak šel Štěpánek sám na branku a Moučkova hlavička byla také tutovou šancí. Bohužel my na jaře dostáváme strašně moc gólů po standardních situacích. I tady. Bylo určené, kdo koho má mít na starosti, ale hráči se na to prostě vykašlali," konstatoval po zápase hrající trenér hostů Daniel Břežný.

Právě on ve středu obrany, a další hráč s ligovými zkušenostmi, Jiří Šíma uprostřed zálohy, byli ústředními postavami svého týmu a možná celého zápasu. Šíma jasně ovládal střed pole a pro své spoluhráče vpředu připravoval precizní přihrávky. A to vedle sebe postrádal exreprezentanta Richarda Dostálka. „S Ríšou je to ještě o něčem jiném. To je pan fotbalista. Já mu kryju záda, dám mu balón a jdu se radovat," usmíval se po zápase kapitán Brňanů Šíma. I on vzhledem k poměru šancí považuje remízu za bodovou ztrátu.

Do vedení poslal Bosonohy mazácký lob Michala Fretzera přes rousínovského brankáře. Osmnáctiletý útočník dostal balón za obranu, Řepka šel proti němu a po zápase přiznal, že oblouček z úhlu i z poměrně větší vzdálenosti vůbec nečekal. Pak přišly dvě zmíněné neproměněné tutovky hostů, a možná právě proto bylo kolem vyrovnávací branky Rousínova hodně vzruchu. Jenže brankář Maloň evidentně šel na Žočkův centr z trestného kopu pozdě. Při výskoku narazil do Břežného a naskakujícího Lacka. Míč se pak do sítě odrazil od stehna zprava nabíhající Hartla.

Po ose Břežný-Šíma

Vedení pak vrátil hostům Ovčačík z penalty, nařízené po střetu Miklošky se Štěpánkem. Sérii bez porážky nakonec domácím zachránila Benešova dorážka. „Bosonohy byly velice dobře organizované vzadu a my jsme se prostě proti tak sevřenému bloku s výbornou dvojicí Břežný-Šíma nedokázali prosadit. Mě i hráče mrzí, že jsme nevyhráli, protože přišlo poměrně dost diváků. Výkon nebyl optimální, ale na druhé straně jsme to vůlí a bojovností alespoň zremizovali. Ten bod nakonec není špatný a šňůra bez porážky pokračuje," konstatoval trenér Tatranu Milan Boušek.

Hosté z brněnské městské čtvrti, která jihomoravské metropoli dala slavného kanonýra Karla Kroupu, stále ještě nemají záchranu jistou. Jejich výkon ale dokázal, že by měli v soutěži zůstat, a že nebyla náhoda, když v minulém kole v derby deklasovali 4:0 jednoho z aspirantů na postup, Tatran Bohunice. „Vloni v létě jsme všichni začali brát fotbal vážně. Zlepšili se tréninky, chodilo na ně hodně hráčů, dalo se s tím pracovat. Něco jsme si o tom, proč fotbal hrajeme, řekli. A v zimě jsme pak hodně naběhali a nacvičili. Ale nejdůležitější je, že kluci sami chtějí a plní to, co já jim řeknu. Teď tedy s výjimkou těch standardek v zápasech," odhalil „tajemství" bosonožského vzestupu Břežný.

Krajský přebor – 27. kolo:

Rousínov – Bosonohy 2:2

Poločas: 0:1. Branky: 63.Hartl, 88. Beneš – 29. M. Fretzer,76. Ovčačík z pen.

Rozhodčí: Vondryska.

ŽK: Hartl, Mrnuštík, Lacek – Lidmila.

Diváků: 150.

Rousínov: Řepka – Mrnuštík, Mikloška, Lacek,Pupp – Dvořák, Beneš, Žoček, Kupčík (70. Benda), Honek – Hartl. Trenér: Milan Boušek

Bosonohy: Maloň – Messiah, Ovčačík, Břežný, O. Havlík – Moučka, Chalupský, Šíma, Lidmila – Štěpánek (80. T. Fretzer), M. Fretzer. Trenér: Daniel Břežný.