Domácí Sulko hrálo hodinu bez vyloučeného Swiecha, ale v oslabení dokázalo výsledek otočit z 0:1 na 2:1. Ani to ale nemuselo vést k porážce Vyškovanů, pokud by proměnili některou ze svých početných vyložených gólových šancí. „Porážku beru na sebe. Kdybych dal ještě jeden gól, mohli jsme mít aspoň bod, ale určitě bylo i na všechny tři. Mrzí mě zejména ta poslední šance z šestaosmdesáté minuty. Šel jsem sám na brankáře Šustra a měl jsem udělat cokoliv jiného, jen ne to, co jsem udělal. Chtěl jsem ho technicky obstřelit na protější stranu, ale asi jsem to měl řešit víc silově," kál se po utkání vyškovský kanonýr Josef Čtvrtníček, který měl podle trenéra Machálka čtyři šance, ale proměnil jen tu úvodní.

Vyškovská sestava byla značně prořídlá zraněními. Chyběl i kapitán David Hodinář a nakonec ho nemohl v obraně nahradit ani Michal Kollár. Začátek tomu odpovídal, takže Machálek musel po deseti minutách přeskupit řady. Tah se vydařil. Hosté postupně získali iniciativu a v sedmadvacáté minutě po rychlém protiútoku domácí Swiech zezadu sundal unikajícího hráče Vyškova a šel pod sprchy. Přímý kop brankář Šustr vyrazil ke Čtvrtníčkovi a ten se v dorážce trefil přesně. „Co k tomu říct, Čtvrtníček měl čtyři šance a vážím si toho, že se do nich dostal, ale dal jen jeden gól," konstatoval Machálek.

Spálení druhé šance vyškovského kanonýra bylo vzápětí potrestáno podle nepsaného fotbalového zákona „nedáš – dostaneš". Chvíli před přestávkou vyrovnal Komenda a Vyškovu bylo hůř. Necelé dvě minuty po zahájení druhého poločasu se Komenda opět opřel do centru a opět skóroval. „Pro mě je ten vyrovnávací gól do šatny nepochopitený a ten druhý ještě víc. V přestávce si řekneme, že oni nás v oslabení mohou ohrozit jen ze standardek a hned tu první si nepohlídáme. Takové utkání prostě nelze prohrát. Byla to naše další daň za nezkušenost, fotbalovému mládí, ale při hodnocení jsem byl ostřejší. Zkušenější mužstvo by takto rozehrané utkání vyhrálo," zlobil se po zápase trenér MFK.

Hosté pak celou druhou půli svého soupeře tlačili, většinu času se hrálo těsně před šestnáctkou Zábřehu. Jenže Sulko má výbornou obranu a skvělého gólmana. Šustr se vytáhnul při několika centrech, ale především při střele Holuba k tyči. Tomuto zákroku tribuny bouřlivě zatleskaly. Zajímavý okamžik přinesla šestasedmdesátá minuta. Komenda si všimnul, že je vyškovský gólman daleko od brány, a tak téměř z půlky hřiště vystřelil. Rána nakonec minula bránu.

Čtyři minuty před koncem se domácí obrana domáhala ofsajdu, sudí ale nechal vyškovskou akci pokračovat, a Jeřábek vystřelil z malého vápna, ovšem přímo do náručí Šustra.

Taktika vyšla

„Do vyloučení jsme měli převahu a řadu velkých šancí, které jsme měli proměnit. Vyškov hraje hodně z obrany a pak dává góly z brejků, toho jsem se docela bál. O poločase jsem klukům říkal, že věřím, že zápas vyhrajeme, ale každý musí přidat na výkonu dvacet, třicet procent a spoléhat na standardní situace," komentoval zápas kouč Zábřehu Jiří Balcárek.

Autor jediné přesné trefy hostů Čtvrníček se vrátil na trávník, na který ještě na jaře vybíhal v dresu domácího Sulka. Nervozitou ale vyškovský kanonýr své neproměněné šance neomlouval. „Určitě nastoupilo aspoň osm mých bývalých spoluhráčů. Ale na to v zápase nebo při šancích nemyslíte. Byl to pro mě soupeř jako každý jiný a prostě jsem měl dát minimálně o dva góly víc," sportovně přiznal vytáhlý hrot MFK.

MSFL – 11. kolo

Sulko Zábřeh – MFK Vyškov 2:1

Poločas: 1:1. Branky: 44. a 47. Komenda – 29. Čtvrtníček. Rozhodčí: Vostřejž. ŽK: Binar, Pospíšil, Kovář, Bačík – Koláček, Jeřábek. ČK: 27. Swiech. Diváků: 260.

Zábřeh: Šustr – Kotůlek, Čep, Swiech, Pospíšil – Kyselý (90. Krejčí), Binar, Kovář, Krčmařík (76. Vaník) – Bačík (88. Kapl), Komenda.

Vyškov: Štěpán – Němeček, V. Novotný, Žoček, Lahodný – Holub, Studený, Jeřábek, Kucharčuk (57. Koláček), Urbančok (72. F. Novotný) – Čtvrtníček.