Oba týmy v sestavách postrádaly klíčové muže. Domácímu trenérovi Miroslavu Boniattimu chyběli záložníci Lukáš Hladký, Jiří Stříž a syn Miroslav. Kouči hostů Petru Kalouskovi zase oba stopeři Prachař a Pacejka. Průběh zápasu a především podmínky ukázaly, že těžší bylo nahradit domácí tvořivé fotbalisty. „Pro nás jsou naprosto klíčoví hráči. Navíc v průběhu zápasu musel jít chytat Honza Hladký. Zůstalo nás prakticky jen jedenáct, takže teď nám nezbývá než se pokusit důstojně odehrát závěr podzimu," posteskl si šéf domácí lavičky po utkání

S domácím publikem se jeho svěřenci pro letošek určitě rozloučili důstojně a výše porážky je pro domácí i dost krutá. Byli to oni, kteří se od začátku snažili diktovat tempo hry a zaslouženě šli do vedení gólem Štěpána Hladkého. Jenže proti nim stál již zkušený a sehraný tým s vynikajícím brankářem. „Za výkony v takových podmínkách zaslouží pochvalu všichni hráči, ale Pavla Štěpána musím vyzvednout zvlášť, protože nás podržel v ještě otevřeném zápase, tedy za stavu stavu 1:2 a 1:3," uznal Kalousek.

Zkušenost prokázal zejména Jaroslav Kolečkář při vyrovnávací brance. Jeho polostřela, polocentr z pravé strany pravačkou s pravou falší si proklestil cestu klubkem bránících hráčů za vzdálenější tyč. „Centroval jsem, ale tak trochu i doufal, že to tam může spadnout," lišácky se v poločase uculoval vyhlášený kanonýr.

Kulhající domácí brankář Uhlíř by na tuto ránu neměl nárok ani při plném zdraví. Právě jeho zranění bylo dalším klíčovým momentem utkání. Pro zřejmě natržený stehenní sval musel přepustit své místo hráči z pole, protože i další domácí gólman laboruje se zraněním. Hladký si v brance vedl skvěle, ale v poli viditelně chyběl. „Zachytal jsem si dost, ale góly raději dávám. I když letos jen pět, což je málo. Nejvíc mě těší, že mně nedal gól Jaryn Kolečkář. Jeho střelu jsem vytáhl na tyčku, ale bohužel víc se s tím dělat nedalo a oni to dorazili do branky. Myslím, že za góly jsem nemohl, ale do branky se určitě tlačit nebudu, byla mně strašná zima," bral porážku s nadhledem Jan Hladký, který prý v brance stál naposledy v utkání za žáky.

Paradoxně hosté pro absence museli naopak do pole nasadit brankáře. Klobouk dolů před výkonem Ivana Drbala. Nejen že si na postu stopera vedl výborně, ale považte, že v datu narození má ročník 1969. „Na to já nehledím, prostě fotbal mám rád a nevadí mně ani takové počasí. Ale jestli jsem nahradil Prachaře, to nechám na hodnocení jiným. V I.B třídě jsem už hrál, ale to budou nejméně tři nebo čtyři roky. Hrát je lepší, protože v poli nemá hráč takovou zodpovědnost jako v brance. Ve hře se člověk víc pobaví, v brance musíte čekat, co kdo proti vám vymyslí a musíte mít i hodně štěstí," řekl Drbal který si zahrál se svým synem Jakubem.

V utkání se tak postupně prosazovala větší záložní kvalita hostů dirigovaných Janem Pánkem. Ten se navíc snažil hodně střílet ze středních vzdáleností. Rány byly nebezpečné, ale vždy jim pár centimetrů chybělo. Nakonec se ale špílmachr Bohdalic přece jen radoval, když uzavřel účet zápasu. To mu ale spoluhráči po utěšené kombinaci naservírovali míč prakticky před prázdnou branku.

I.B třída - 12. kolo: Švábenice – Bohdalice 1:4

Poločas: 1:2. Branky: 7. Štěpán Hladký – 25. Kolečkář, 35. vlastní (Holiš), 61. Smejkal, 74. Pánek. Rozhodčí: Pivoda – Novotný, Hlubinka. ŽK: Jiří Pokorný (Šv.). Diváků: 50.

Švábenice: Uhlíř (46. Jiříček) – Orel, Holiš, Michael Jičínský, Gruber – Štěpán Hladký, Jan Stříž, Jiří Pokorný, Deusch (76. Vojtěch Kábele) – Jan Hladký, Martin Novotný. Trenér: Miroslav Boniatti st.

Bohdalice: Štěpán – Jašíček, Jan Pospíšil, Ivan Drbal, Jakub Drbal (46. Smejkal) – Usnul, Pánek, Lukáš Podaný, Pacula (77. Korkován) – Kolečkář, Tilšer (81. Lánský). Trenér: Petr Kalousek.

VÍCE ČTĚTE V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ VYŠKOVSKÉHO DENÍKU ROVNOST