Jenže konečné skóre neodpovídá průběhu zápasu. Zejména v prvním poločase byli vyškovští lepší, ale na začátku druhého se během devíti minut, kdy dostali čtyři góly, jejich hra sesypala. „Je to strašidelný výsledek. Kluků je mně trochu líto. První poločas byl z naší strany zahraný velice dobře. Měli jsme dost šancí na to, abychom zápas rozhodli. Domácí se nedostali prakticky k ničemu, k žádné střele. Bohužel nás stále trápí, že nejsme schopní dát gól ze hry a platíme za chyby, kterých se také nejsme schopni vyvarovat,“ posteskl si trenér Jan Trousil.

Klíčový moment utkání přišel v devět minut po přestávce. Po jednoduchém nákopu šli vyškovští stopeři do souboje s domácím vysokým středním útočníkem Pavlem Simrem, bohužel tam vyběhl i brankář Jakub Klimeš. Do souboje nezasáhl, Simr stopery přehlavičkoval a slabounký oblouček doplachtil do opuštěné branky. Domácí pak spustili uragán. „Bylo to nesmyslné vyběhnutí, kdyby Kuba stál v brance, chytil by balón do náruče. A my jsme pak nepochopitelně vyklidili levou stranu. Do té doby tam Dolejš nebyl vidět, ale najednou si začal dělat, co chtěl, a prakticky třemi centry nás doslova rozložil. Během dalších osmi minut bylo po zápase,“ pokračoval v hodnocení trenér MFK.

Ten trochu zamíchal základní sestavou. Nejmarkantnější změnou byl posun stopera Jana Krejčího na hrot útoku. „Odehrál tam výborný zápas. Bil se s obránci, udržel balon a tím jsme se dostávali do hry. Bohužel jsme udělali hrubky v obraně a dostali jsme čtyři góly. Z celkového pohledu jsme herně obstáli, bylo tam nějakých šestnáct sedmnáct střel na branku, což jsme za předchozích šest jarních zápasů nevypálili. O to víc, mě výsledek štve. Bohužel na hrotu nemáme takové zabijáky, jako jsou domácí Simr nebo Mezlík. My prostě gól nedáme. Pak po chybě inkasujeme a sebevědomí našich hráčů jde markantně dolů,“ konstatoval Trousil.

Ve středu MFK nastoupí v předehrávaném 30. kole na domácím trávníku proti 1. HFK Olomouc. Výkop bude v 17.30 hodin. V sobotu pak přivítá Blansko.

FC Velké Meziříčí – MFK Vyškov 4:0

Poločas: 0:0

Branky: 54. a 57. Simr, 60. Mezlík, 63. Dolejš

Rozhodčí: Cieslar – Mojžíš, Trigas

ŽK: Kruba, Krejčí – Machálek, Lahodný

Diváků: 315

Vyškov: Klimeš – Němeček, Jeřábek, Hlavica, Novotný (64. Žoček) – Kirschner, Nehyba, Lahodný (71. Studený), Machálek – Matocha – Krejčí. Trenér: Jan Trousil