Prostějovský lídr tabulky Moravskoslezské ligy ve Vyškově potvrdil, že jeho vedení není náhodné. Vstřeleny sice byly jen dva góly a oba soupeři si ani nevypracovali přehršel vyložených gólových šancí, ale přesto byl k vidění velmi zajímavý zápas.

Domácí tým jej režíroval v prvním poločase, hosté ve druhém. Na tom se shodli oba trenéři. „Musím to nazvat úplně přesně, bod doma je ztráta. Zase jsme ztratili plusové body, ale na druhou stranu musím hodnotit remízu jako spravedlivou. Vzhledem k tomu, že jsme nerozhodli v prvním poločase, kdy jsme byli jasně lepší, a jak se pak ve druhém se soupeř zvedl a odvedl velice kvalitní výkon," sdělil po utkání domácí Kouč Miloslav Machálek. „Kdybych řekl, že s bodem nejsem spokojený, určitě by to bylo minimálně neskromné. My jsme byli ve druhé půlce lepší než v první a měli jsme nějaké šance, domácí byli agresivnější a běhavější v prvním poločase. Asi to nemá cenu to okecávat, ta remíza je spravedlivá," připojil se trenér hostů František Jura.

Vyškov se do soupeře pustil v duchu loňského zápasu, kdy mu během třiceti minut nastřílel pět gólů. Už v první minutě utekl po levé straně Stříž a po jeho přihrávce pálil tvrdě volejem Němeček. Brankář Kofroň prokázal brilantní reflex a střelu vyrazil. Po čtvrthodince přetáhl Urbančok křížnou přihrávku přes celé pokutové území na zprava nabíhajícího Němečka a na jeho prudkou ránu po zemi už Kofroň nedosáhl. Hosty gól viditelně probudil a vytáhli hru dál od své branky. Místo distancovaného stopera Aleše Rusa zaujal bývalý sparťan a reprezentant Lukáš Zelenka a hru soupeře četl stejně dobře jako na svém postupu v záloze. Proto byl po půlhodině hry ve správném čase na správném místě a z brankové čáry vykopl míč po akci Přerovského.

Tomu prostrčil uličkou balon Studený, jenže vyškovský hrot se střelou zavával a Kofroň stačil míč ztlumit před Zelenku. „Tah se Zelenkou soupeři vyšel, ale my jsme o kvalitě Prostějova věděli. Vpředu třeba o Kroupovi, ale i dalších hráčích. Ale celkově to nebylo ani tak o síle soupeře jako o naší hře. Tu jsme předváděli jen v prvním poločase a je problém, že si necháme dát gól do šatny. To byla velká chyba a ještě po brejku, když jsme to zbytečně ztratili míč. Ale nejvíc mě stejně trápí náš neproduktivní útok," zdůraznil Machálek.

Vyrovnání přišlo v době, kdy se vyškovští už asi viděli v šatně. Zmíněný brejk potáhl po pravé straně Koudelka, Kroupa jeho centr pustil dál a zleva zezadu nabíhající Milan Machálek dělovkou a s odrazem od tyče trefil protější šibenici. „Byl to takový v šestnáctce propadený balon. Vypustil jsem to a pak už jsem se jen díval, jako to letí na tu tyčku a tlačil jsem balón očima, aby se odrazil do branky. Naštěstí to udělal," radoval se mladík, který s Vyškovem oslavil postup do Moravskoslezské ligy. „Ano. Určitě to pro mě bylo výjimečné utkání, zvláštní motivace. Prožil jsem tady moc hezkou dobu," přiznal jmenovec vyškovského trenéra.

Ve druhém poločase se víc hrálo na polovině domácích, kteří ale byli stále nebezpeční v rychlých protiútocích. Hosté se snažili hrát hlavně přes syna brněnské fotbalové legendy Karla Kroupu, ale toho pečlivě střežil jeho bývalý spoluhráč ze Zbrojovky Jan Trousil. „Na zápasy proti Karlovi se vždycky těším. Jsme kamarádi a jsou to tvrdé, ale férové souboje bez loktů. Remíza je spravedlivá, my jsme měli víc vytěžit z první půlky," řkonstatoval Trousil.

Hosté si připravili několik nebezpečných akcí, ale tu největší jim špatnou přihrávkou nabídl brankář Štěpán. Kroupa jeho úmysl vystihl a po jeho přihrávce musel vyškovský gólman krkolomným skokem po gólové střele Petržely svůj omyl napravit. „Byla to výborná střela, ale měl to být gól. Ke konci jsme pak šli v pěti na tři a to přečíslení jsme měli dohrát líp. Vyškov moc šancí neměl, ale remíza celkovému průběhu zápasu odpovídá," dodal Jura.

MFK Vyškov – 1. SK Prostějov 1:1

Poločas: 1:1. Branky: 13. Němeček – 44. Machálek. Rozhodčí: Vojkovský – Priesol, Mikeska. ŽK: Přerovský – Sus, 77. Kroupa. Diváků: 326.

Vyškov: Štěpán – Krejčí, Trousil, Hodinář – Němeček (83. Lička), Jeřábek, Přerovský, Studený, Stříž – Urbančok (89. Novotný), Přichystal (58. Lahodný). Trenér: Miloslav Machálek.

Prostějov: Kofroň – Hirsch, Sus, Zelenka, Krejčíř – Koudelka, Fládr, Petržela, Langer (69. Nekuda) – Machálek, Kroupa. Trenér: František Jura.