Návrat vyškovské výpravy by měl být mnohem radostnější než z Hlučína. Většina odborníků pasovala opavskou rezervu do role největšího kandidáta na sestup a úvodní výsledky tomu napovídají. Ve všech třech utkáních Opavané inkasovali po třech gólech. V Zábřehu prohráli 1:3, doma s Hlučínem a minule na hřišti béčka Zlína shodně 0:3. V tabulce je poslední. „V Opavě nám vyšel začátek a zápas jsme mohli rychle rozhodnout. Potom to sice místy nebylo jednoduché, protože domácí nasadili šest hráčů z áčka. Podržel nás brankář. Ale měli jsme zápas stále pod kontrolou a nakonec jsme se prosadili i v koncovce," řekl o okresním derby trenér minulého vyškovského přemožitele Hlučína Milan Valachovič.

Naznačil tak, co Vyškovské může na hřišti v Chlebíčově čekat. Na soupisce opavské rezervy sice nefiguruje žádný zkušenější hráč, ale je hodně pravděpodobné, že bude posílena z druholigového A týmu. Navíc první tým v tomto kole čeká derby se Sigmou Olomouc, odkud má několik fotbalistů na hostování. Ti proti svému mateřskému klubu hrát nesmějí, takže se nejspíš objeví v béčku proti Vyškovu. „Opavské béčko jsem viděl hrát. Je v něm řada šikovných hráčů a s posilami z áčka bude velice silné. Například Ševčík je nejlepším hráčem áčka a určitě ho využijí proti nám," ví o možném posílení soupeře trenér MFK Miloslav Machálek a úvodním opavským výsledkům proto nepřikládá žádný větší význam.

Jeho tým po dvou jasných výhrách v Břeclavi a doma s Prostějovem v Hlučíně stejně hladce prohrál a pokud nechce odjet s prázdnou i v neděli, musí někteří hráči hodně přidat. „Po Hlučínu jsem byl hodně zklamaný, ale když jsem si s odstupem času prohlédl video, tak musím říct, že zas tak tragičtí jsme nebyli. Ale na tom, že pět hráčů neodvedlo svůj standardní výkon, trvám," zdůraznil Machálek, který by do Opavy měl přijet s kompletním kádrem.

Nedělní souboj bude střetem dvou nováčků moravskoslezské ligy. Cesta domácích do vyšší soutěže ovšem byla jiná než vyškovská. Opava B postoupila z druhého místa severomoravské divize E a dokonce s devíti porážkami. Vyškovští jako vítěz déčka uhráli o plných patnáct bodů víc. Zatímco Machálek pro vyšší soutěž jen doplnil aktuální posty, SFC do béčka přeřadil jedenáct hráčů z jarního staršího dorostu. „Řada z těchto kluků se s mužským fotbalem teprve seznamuje. Určitě budeme patřit k nejmladším týmům MSFL. Možná se nám nevěří, ale může to být i naše výhoda. Kluci jsou pracovití a mají předpoklady se zlepšovat. A když nás posílí někdo z áčka, hned se to na hře pozitivně projeví," potvrdil i trenér opavské juniorky Lubomír Hrabina, že s druholigovými pendly najisto počítá.

MSFL

4. kolo:

SFC Opava B – MFK Vyškov

Neděle 31. srpna, 10.30 hodin, hřiště Chlebíčov

Postavení v tabulce:

6. Vyškov 3 2 0 1 11:8 6

16. Opava B 3 0 0 3 1:9 0