Názor, že může jít o dobrý fotbal, podporuje nejen fakt prestižního souboje, ale i pohled na tabulku této skupiny I.A třídy. Bučovice si už postavení nemohou polepšit ani pohoršit, Dražovičtí svůj cíl, zachránit se, splnili. Takže nic nebrání tomu, aby mužstva předvedla otevřený, uvolněný fotbal. „Ale my se tak snažíme hrát celou sezonu. S Dražovicemi nám samozřejmě půjde i o výsledek, abychom se se svými fanoušky rozloučili důstojně, ale nemusíme se za třemi body honit za každou cenu. Naše postavení nám umožňuje dát šanci všem hráčům, kteří budou k utkání nominováni," ujistil domácí trenér Ladislav Kachlík. Ten bude pro utkání postrádat jen zkušeného Hanouska a otazník visí nad startem jeho zraněného bratra Tomáše. Naopak po disciplinárním trestu už bude k dispozici Chadima.

Osvědčená sestava

Hosté to při určování sestavy budou mít o hodně snazší, což objasňuje asistent trenéra Miroslav Vlach. „Náš kádr je velice úzký. Soutěž hrajeme prakticky v jedenácti dvanácti lidech a na lavičku bereme hráče z béčka. V Bučovicích sice bude chybět Ondra Král, který už dostal dovolenou, ale jinak vlastně nastoupíme v osvědčené sestavě," řekl Vlach, který v posledních kolech zastupuje zaneprázdněného hlavního trenéra René Lysáka.

Oba tábory shodně potvrzují, že derby budou mít hráči v podvědomí, i když zřejmě stále platí, že v tomto směru je dražovická motivace větší. „Porazit Bučovice je vždycky příjemné. Ale teď jsou herně lepší, a jsou tedy jasným papírovým favoritem. My ale už nebudeme hrát s břemenem boje o záchranu a určitě budeme hodně stavět na bojovnosti," potvrdil domněnku Vlach. „Naše generace hrávala jiná derby a třeba se Slavkovem jsme to prožívali hodně. Dnešní mladí hráči to už tak neberou. My máme motivaci trochu jinou. Budeme se loučit s Honzou Brožinou. S malou přetržkou u nás hrál od roku 1992 a teď se chce vrátit do Křižanovic. Zaslouží si, aby poslední zápas byl vítězný," zdůraznil Kachlík.

Bučovičtí ovšem nemohou přehlédnout pasivní vzájemnou bilanci, která sama o sobě měla být velkou motivací. Navíc v posledních čtyřech zápasech Kachlíkovi svěřenci uhráli jen bod za podzimní remízu v Dražovicích 2:2.

Poslední kolo I.A třídy ovšem nabídne i vzájemný souboj dalších dvou zástupců okresu. V Šaraticích přivítají Slavkov, který je již jistým sestupujícím do I.B třídy. Šaratičtí sestupovou hrozbu odvrátili v minulém kole vydřenou domácí remízou s béčkem MSK Břeclav (2:2 po poločase 0:2). Doma budou chtít potvrdit, že kvalita základní sestavy je vyšší, než nasvědčuje postavení v tabulce. „Naše účinkování v tomto ročníku výrazně ovlivnil katastrofální podzim, a tak stále zůstáváme našim příznivcům hodně dlužní. Takže se chceme alespoň dobře rozloučit," vzkazuje divákům hrající trenér Pavel Kalouda.

Sestupové stíny

Jak těžké to se svými spoluhráči bude mít, to bude hodně záležet na sestavě Slavkova. Zprávy z tábora hostů totiž naznačují, že sestupový stín by mohl složení týmu pro poslední dějství dost negativně ovlivnit. Také tento zápas bude mít výkop v 16.30 hodin. Na podzim se ve Slavkově soupeři rozešli smírně 1:1.

Co se týká krajských soutěží celkově, nebude Vyškovsko na tento ročník vzpomínat moc dobře. V tuto chvíli jsou kromě Slavkova jistými sestupujícími i Letonice a Otnice, o záchranu bude v Rájci-Jestřebí bojovat Rousínov B a předběžné informace hovoří o tom, že se Bohdalice nepřihlásily do nového ročníku I.B třídy.

I.A třída – 26. kolo:

FC Bučovice – TJ Dražovice

Sobota 20. června, 16.30 hodin

Na podzim:

Dražovice – Bučovice 2:2 (0:1), branky: D. Svoboda, Starý – Štrublík, Bil.

Celková bilance v I.A třídě:

Bučovice – Dražovice

7 2 1 4 10:10 body 7 / 13

TJ Šaratice – SK Slavkov

Sobota 20. června, 16.30 hodin

Tabulka:

5. Bučovice 25 12 6 7 50:36 42

9. Dražovice 25 8 5 12 38:49 29

12. Šaratice 25 7 5 13 36:56 26

14. Slavkov 25 3 5 17 38:69 14