Víkendový program krajského přeboru přinesl mimo jiné vzájemný střet Rousínovských a borců z Ivančic. Rozdíl mezi týmy v tabulce činil před výkopem pět příček a plných patnáct bodů, a tak domácí hráči i jejich fanoušci věřili v tříbodový zisk. Soupeři z rodiště Vladimíra Menšíka mysleli na remízu. „Jedeme hrát dobrý fotbal, týmy hrají technicky. Když uhrajeme bod, bude to jen dobře," přiznal předem sekretář ivančického oddílu Rostislav Štork. A bodík si také výprava z Brněnska odvezla.

Břevno na úvod

A po první půlhodině to vypadalo, že může pomýšlet klidně i na víc. Domácí se do žádného většího tlaku nedostali. Šance se objevovaly zřídka a když už, tak před oběma brankami. Největší z těch domácích měl už v šesté minutě Králíček, z voleje roztřásl břevno.

Šok přišel po půlhodině, kdy se Framozu nepovedla rozehrávka, protiútok vedl Michalica a ve vápně zcela osamocený Táborský mířil rutinérsky nahoru. „Začali jsme dobře, břevno je smůla, asi by to vypadalo jinak. Pak nás ale Ivančice jasně přehrávaly, to odehrály skvěle. Gól byla dost naše chyba, nestihli jsme se vrátit," litoval zpětně domácí kouč Petr Krahulec.

Inkasovaná branka většinou tým psychicky rozloží, ale domácí paradoxně jakoby pokropil živou vodou. Čtvrthodinka před pauzou byla zcela v jejich režii a spalovali jednu tutovku za druhou. „Expertem" na tuto činnost se stal hlavně Králíček, když nedokázal ani natřikrát překonat brankáře z malého vápna. „To, co jsme nedali a zvlášť on, to se normálně snad ani zahodit nedá. K tomu po rohu trefil hlavou tyč Kupčík, to jsou momenty, které rozhodují. Kdybychom je dali, nebylo co řešit," řekl trenér. Do kabin se přesto šlo za vyrovnaného stavu. Holý v pokutovém území zezadu sestřelil pronikajícího Žočka a Králíček svoje bídné zakončení částečně odčinil přesně provedenou penaltou.

Slabší druhá půle

Druhá půle už nezaujatého fotbalového fanouška příliš netěšila. Domácí se snažili rozhodnout, ale vytěžili jen spoustu rohových kopů, všechny ošemetné situace vyřešila ivančická defenziva. Hosté hrozili dál z brejků, zpytovat svědomí může hlavně Hobík, který po šedesátimetrovém sprintu nedokázal z desíti metrů trefit prostor mezi třemi tyčemi. „Nevadí nám to, Rousínov je kvalitní družstvo, jedno z nejlepších v přeboru a my jsme s bodem spokojeni. Domácí nás zatlačili, měli jsme i trochu štěstí a ubránili se. Máme to, co jsme chtěli," konstatoval hostující lodivod Milan Slavík.

Domácí bez několika pilířů základní sestavy včetně stopera Kubaly a vykartovaného Buršíka remizovali s Ivančicemi 1:1. „Pomýšleli jsme na tři body, ale lepší je remíza než prohrát. Kluci dřeli, snažili se do úmoru, chtělo to prostě něco v klidu dohrát. Takový je fotbal," uzavřel Krahulec.

krajský přebor

Rousínov – Ivančice

1:1 (1:1)

Branky: 42. Králíček (pen.) – 31. Táborský.

Framoz Rousínov: Trnavský – Pupp, Svoboda, Boušek, Hartl – Daněk (82. Lacek), Kalouda, Žoček, Kupčík – Fiala, Králíček (47. Benda).

Rozhodčí: Kučera – Volf, Ševela.

Delegát: Richtr.

Diváci: 100.

PO MINUTÁCH:

6. Domácí Králíček v první velké šanci: hostující obrana podcenila dlouhý nákop, domácí útočník se dostal ke střele a z voleje napálil břevno.

13. Hosté zahrozili: Táborský přešel přes tři hráče, následuje trestný kop a odražený míč poslal směr brána Polák. Neměl ovšem seřízená mířidla.

21. Minela strážce rousínovské branky: trestný kop se točil rovnoběžně s brankovou čarou, Trnavský chtěl balón vyboxovat, ale jen ho pohladil a málem ho srazil do sítě.

25. Ivančice mohly vést: po brejku rousínovská defenziva zblokovala první ránu a míč se dostal před Vlasáka. Ten zavřel oči a dal do nohy všechnu sílu. Jenže hodně minul.

31. 0:1 – Táborský. Míč šel po pravé strany rychle až k Michalicovi, ten po zemi dal do ohně, kde našel zcela nehlídaného Táborského. Ten nezaváhal a pod břevno dává hostům vedení.

37. Domácí chtějí penaltu: Kalouda se ve vápně dostal do klinče třech protihráčů, ale nepíská se.

38. Školácká chyba při řešení situace dva na jednoho: domácí Fiala přiťukl z několika metrů Kaloudovi nepřesně, gólman byl u míče dřív.

39. Další rousínovská tutovka: Králíček šel sám na gólmana, ale ten skvěle vyběhl a míč lapil.

40. Framoz trefuje tyč: po rohovém kopu byl na přední tyči nejvýš Králíček, hlavou lízl míč a ten zamířil do vzdálenější tyče. Střelecká impotence domácích teď nemá obdoby.

41. Penalta. Do pokutového území pronikl vcelku snadno Žoček a dlouhán Holý ho zastavil zezadu způsobem jasně za hranicí pravidel.

42. 1:1 – Králíček. Konečně si fanoušci zakřičeli gól: pokutový kop jeho exekutor zvládl bravurně, trefil do strany a nahoru. Sojka vystihl stranu, ale nebylo mu to nic platné.

44. Neuvěřitelné, co teď zahodil Králíček: prakticky v malém vápně natřikrát střílel, vyznamenal se Sojka. Vedle stál úplně sám Fiala a po právu se zlobí.

60. Fantastický brejk hostí: míč na dva doteky posunuli až k Táborskému, ten oslovil ve vápně Hobíka a ten v ideální pozici po šedesátimetrovém sprintu netrefil.

64. Agilní střídající Benda dostal míč na pravou stranu, pohrál si s beky a střílel nad.

76. Trochu jalový tlak domácích zakončuje střelou z otočky z větší vzdálenosti Kalouda. Sojka neměl potíž míč lapit do náruče.

83. Penaltu žádají i hosté: brejk přes celé hřiště jeden na jednoho vedl Černý, narazil do stopera. Faul se pískat dal a nemusel. Hlouček hostujících fanoušků nešetří vulgárními slovy na tribuně.

90.+1. Nikdo se už nikam nehnal, utkání skončilo.