Na jaře klub oslavil pětadevadesát let od založení. Jako dárek hráči nadělili sobě, funkcionářům a fanouškům postup. Byl to předsezonní plán?
Samozřejmě nebyl, i když jsme věděli, že tým máme dobrý. Cíl bylo umístění v první pětce. Kluci spolu už hrají delší dobu a vhodně se nám je podařilo doplnit jinými hráči z okolí. Při oslavách pětadevadesátky jsme už věděli, že postup je blízko a chtěli jsme ho dotáhnout.

Z pozice předsedy neměla sezona chybu?
I když odhlédnu od skvělého výsledku áčka, sezonu musím hodnotit jako mimořádně zdařilou. Všichni v oddílu odvedli obrovský kus práce. Nechci to rozebírat do detailů, ale problémů na řešení jsme měli víc než dost a nám se všechny podařilo zdárně vyřešit. Za to patří i obrovský dík vedení města Bučovice, které nás podporuje. Dík patří také příznivcům bučovické kopané za jejich podporu. A nesmím zapomenout ani na trenéry a rodiče hráčů, kteří se snaží pomoct v zajištění důstojných podmínek pro rozvoj regionálního sportu.

Těšily vás i výkony mládežníků?
Mládežnická mužstva bohužel nedosáhla žádného postupu. Všechna hrála na své možnosti. U přípravek a žáků jde především o radost ze hry. U dorostenců samozřejmě taky, ale ti se mají též chystat na přechod k dospělým. Bohužel, zájemců o fotbal ubývá, z tohoto pohledu nám postup mužů také pomůže.

Kdy jste začali věřit v postup?
Po podzimu jsme vedli soutěž. Náskok jsme ale měli jen malý. Na hráčích bylo v přípravě vidět, jak strašně touží dosáhnout kýženého postupu, což se projevilo i na jaře. Ze třinácti zápasů jsme pouhý jeden prohráli a třikrát remizovali. Postup nabral reálné obrysy po remíze v Dubňanech. Bod byl vykoupený mnoha šrámy, ale to hráče ještě více namotivovalo a sezonu tým dohrál na vítězné vlně.

Čím si vysvětlujete, že muži zvítězili ve všech domácích zápasech?
Na to je jednoznačná odpověď. Dobrý fotbal doplněný skvělým týmovým duchem. Harmonie v mužstvu funguje neskutečně. Jak mladí hráči, tak ti starší a zkušenější táhnou za jeden provaz.

Jakou jste přichystal přípravu na první ročník v krajském přeboru?
Společnou přípravu opět zvládneme v domácích podmínkách. Kluci ještě v červenci užívali zaslouženého odpočinku, ale podle zpráv, co mám, kondici nezanedbávají. Do přípravy se zapojí celý stávající kádr. Připojí se všichni vycházející dorostenci a také další tři nové tváře z Vyškovska. Čekají nás čtyři přátelské zápasy a první kolo krajského poháru.

Odchází někdo z hráčů?
Určitě žádný neplánuji. Jediní, kteří uvažují o konci kariéry, jsou Tomáš Kachlík a David Vágner. Jde o zkušené hráči a myslím, že na hřišti mají týmu ještě hodně co dát. A krajský přebor bez takto zkušených fotbalistů hrát nejde.

Odměnili jste hráče speciálně za postup?
Od klubu ne. Ale losování nového ročníku nám určilo jako prvního soupeře Tišnov, za který hraje známý showman Petr Švancara. I to se dá považovat za odměnu a zároveň za skvělou pozvánku pro diváky.

JAROSLAV HEJNÝ