Trenér Ladislav Kachlík ho vyslal do boje až ve druhém poločase jako svého „žolíka". A byl to právě Bil, kdo z přímého volného kopu nedal velezkušenému a pořád výbornému brankáři hostů Pavlu Plchutovi žádnou šanci. Levačkou do levé šibenice jeho branky vymetl „pavouka" a Bučovicím vrátil vedení na 2:1. To už nepustily z rukou. „Zápas rozhodla kvalita a šířka domácího kádru. Za hráče, kteří střídali, prostě přišli lepší," konstatoval po utkání hrající trenér hostů Pavel Kalouda.

Samotný zápas sice nesl všechny znaky začátku sezony s řadou nepřesností, ale bylo se na co dívat. Jako první se už ve čtvrté minutě zablýsklo před bučovickou brankou, ale pak se hra na dlouhé minuty přesunula na polovinu hostů. Jenže domácí tlak vyústil vždy jen do pološancí. Naštěstí pro Bučovické při jedné z nich faulovali hosté ve vlastním pokutovém území Ladislava Štrublíka a Ondřej Holásek se z penalty nemýlil.

Ani vedení nevyburcovalo domácí k důraznější koncovce a platili za to draze. Dvě minuty před přestávkou využil kiksu jejich obrany Jan Smetana a bez problémů vyrovnal. „Spokojený jsem se třemi body, ale byl to zbytečně nervózní zápas, který jsme měli rozhodnout už do třicáté minuty," říkal po závěrečném hvizdu rozhodčích domácí trenér Ladislav Kachlík.

Přestávka ráz utkání nezměnila, to až zmíněný Bilův úspěšný trestňák. Šaratice otevřely hru a technický domácí tým si už začal vytvářet i šance. Paradoxně v době, kdy třetí gól visel ve vzduchu, mohli hostíé v 75. minutě vyrovnat Martinem Galiou. „Z tribuny to asi vypadalo jako vyložená šance. Jenže gólman centr přede mnou trochu nadzvedl rukou a tak mě vlastně přehodil. Míč jsem stihl jen líznout. Pro nás škoda, kdyby to Hanák netečoval, tak jsem to mohl dávat do prázdné branky. Kdoví, jak by se pak zápas za stavu 2:2 vyvinul. Takto jsme stále museli hrát vabank dopředu a Bučovice toho využily k dalším dvěma gólům," smutnil kapitán Šaratic Galia.

Rozhodnutí přišlo už dvě minuty po jeho šanci, když pěknou kombinaci zakončil Lukáš Němec. „Mám rozporuplný pocit. Na jedné straně jsme od zápasu moc neočekávali, na druhé jsme asi nebyli daleko od překvapení. V prvním poločase mě Bučovice docela zklamaly. Měly sice převahu, ale prakticky bez šance. Bohužel pomohly si ze dvou standardek. Škoda Galiovy neproměněné šance. Bylo to v době, kdy domácí měli docela tlak a vyrovnání na 2:2 by je určitě zmrazilo. Porážka nás samozřejmě mrzí, ale zas tak velkou tragédií pro nás není. Spíš by nás celkem dobře sehraný první poločas mohl inspirovat a od tohoto výkonu bychom se mohli odrazit do dalších kol, kdy máme pro nás důležitější zápasy a soupeře," zdůraznil Kalouda.

I. A třída
FC Bučovice – TJ Šaratice 4:1 Poločas: 1:1. Branky: 22. Holásek z pen., 58. Bil, 77. Němec, 85. Handlíř – 43. Smetana. Rozhodčí: Knecht – Ondrouch, Lazar. ŽK: Yagupa, Cenek (oba Šar.). Diváků: 125.
Bučovice: Hanák – Němec (86. Horák), T. Kachlík, Hanousek, Chalabala – Chadima (46. Legner), M. Kachlík, Štrublík (65. Jeřábek), Handlíř – Holásek, D. Svoboda (46. Bil).
Šaratice: Plchut – Cenek, J. Kalouda, Polášek – P. Kalouda – Yagupa, Galia, Bukáček, Smetana – Báňa (80. Oravec), Klaška (73. Roháč).