Z ochozů to vypadalo, že vás Opava hodně trápí, jak těžké to bylo na hřišti?

Především je to přípravné období, a to je od toho, abychom nabrali kondici. Ale jsem rád, že jsme ten zápas nakonec výsledkově zvládli a vyhráli 2:1. Z tohoto hlediska je to dobré, ale máte pravdu, bylo tam určitě hodně situací, které jsme nevyřešili dobře. Hodně chyb, ztrát míčů. Ale máme ještě měsíc do zahájení soutěže, tak je ještě poměrně dost času se na první ligu dobře připravit. Věřím, že se nám to podaří.

Co tedy letos máte za sebou a co vás ještě čeká?

Absolvovali jsme kondiční blok, kdy jsme měli každý den dva tréninky. Ráno posilovnu a odpoledne jsme chodili na hřiště. V tomto týdnu nás čekají tři zápasy, takže s tím trénováním už to bude trochu volnější. Teď se budeme víc soustředit na zápasy, abychom předváděli hru, jakou chceme hrát v lize. Na konci ledna poletíme na soustředění do Turecka. To už bude finální příprava na ligu, kde se už bude rýsovat sestava, která nastoupí na Slavii.

MILAN LUTONSKÝ
- Ročník narození: 1993
- Výška: 174 cm
- Váha: 71 kg
- Post: záložník- Dosavadní kluby: FK Drnovice, Zbrojovka Brno
- Starty/góly v 1. lize: 24/3
- Starty/góly v reprezentaci: 13/1 (ČR 16, 19 a 20)

Vám se na konci podzimu dost dařilo, věříte, že místo v základu obhájíte?

Doufám že ano. Na podzim jsem odehrál jedenáct zápasů v základu a třináct celkem, takže podzim pro mě byl asi povedený. Teď jsem hlavně rád, že jsem zdravý a můžu o tu základní sestavu bojovat. Ale konkurence je tady velká a uvidí se, jak komu se příprava povede. Místa v základu se rozdělují znova.

Jak jste vyhodnotili podzimní ligu? Někdo říká, že Zbrojovka uhrála víc bodů, než se čekalo.

Jak se to vezme. Dvaadvacet bodů není málo, ale ani hodně. Tabulka je dost vyrovnaná a bodů jsme mohli mít i víc. Třeba kdybychom neztratili v závěru bod ve Zlíně, navíc gólem z penalty. Nebo ještě nějaké v zápasech, kdy jsme naopak rychle inkasovali, jako na Bohemce nebo v Příbrami. Takže bodů mohlo být víc, ale taky i míň. Nemá cenu tajit, že nám někdy přálo i štěstí.

Připomeňte vaše fotbalové začátky?

S fotbalem jsem začal od sedmi let v Drnovicích. Pak se tam situace s fotbalem začala horšit, a proto jsem se rozhodl, že půjdu do Brna. Drnovická mládež přecházela pod Vyškov a nevěděl jsem, jak to tady bude fungovat. Ozvalo se Brno i jiné kluby. To jsem byl ještě v žákovském věku. Jsem rád, že se mně to v Brně podařilo dotáhnout až do první ligy. Splnil se mně veliký klukovský sen.

O čem sníte nyní?

Především doufám, že mám před sebou ještě hodně prvoligových sezon a že moje výkonnost bude růst. Kdyby se pak povedlo něco v zahraničí, tím líp. Důležité je zdraví. Trápila mě zranění, teď to vypadá po zdravotní stránce dobře.

Sledujete výsledky Vyškova ve třetí lize, a co říkáte na zdejší umělý trávník?

O třetí lize přehled mám. Ve Vyškově hraje několik mých spoluhráčů a kamarádů. Teď nově Honza Trousil, ale i takoví, s nimiž jsem začínal, jako Kuba Přichystal, David Pazourek a další. A umělka? Je vidět, že je nová. Velmi dobrá. Ta naše v Brně už má něco za sebou.