Hosté lépe začali a byli lepší ve hře v poli. Domácí kontovali dobrou obranou a rychlým výpady. Vedli 2:0. Hosté poctivou fotbalovou dřinou srovnali, aby jim Vyškov vzápětí dal rozhodující úder. Na takový fotbal se vyplatí přijít.

Už první brejk v páté minutě vypadal nadějně. Jeřábek s Machálkem postupovali na jediného obránce, jenže Machálek místo převzetí finální gólové přihrávky uklouzl. Vyškovská desítka pak byla smutným hrdinou dalších okamžiků.

O dvě minuty později jí Studený naservíroval centr dva metry před prázdnou branku, jenže Machálek hlavičku „koníčka“ tlačil k zemi tak vehementně, že odražený míč přeletěl přes břevno. „Šancí jsem měl opravdu dost, ale tahle mě mrzí nejvíc. Asi jsem neměl skákat a měl jsem to držet na nohách. Moc jsem to trkal dolů. Ale musím pochválit kluky, byla to parádní práce celého týmu. Góly dávali jiní, mně snad něco zbylo na poslední kolo,“ kál se vyškovský útočník.

Na jeho omluvu nutno říct, že podobně jako on se svými příležitostmi naložili i jeho spoluhráči. „V prvním poločase jsme měli čtyři stoprocentní šance, ale bohužel jsme je nevyužili. To nás provází celou jarní sezonu,“ posteskl si trenér MFK Jan Trousil.

V prvním semifinálovém utkání play-off extraligy ragbistů porazil Jimi Vyškov Tatra Smíchov 39:33.
Vyškovští ragbisté si do Prahy do boje o finále povezou šestibodový náskok

Jak se zakončují akce, ukázal Vyškovanům hostující obránce Budín. Jenže ze svého pohledu zvolil nesprávnou stranu. Obránce Krejčí si zaběhl do pozice falešného křídla a jeho centr si Budín v malém vápně nechtěně srazil do vlastní sítě. „Měli jsme více ze hry, tedy v držení míče. Ale jinak jsme si nezasloužili vyhrát. Nebyli jsme důrazní a kompaktní tak, jako jindy. Dostali jsme laciné branky. A to jsme měli na jaře nejlepší obranu. Tohle byl druhý takový výbuch, po Třebíči,“ komentoval zklamaný asistent hlavního trenér Hanácké Slavia Baďury Ivo Světlík.

Charakter druhého poločasu určil rychlý druhý gól domácích. Jeřábek vysunul do úniku po levé straně Matochu, který z úhlu propálil brankáře Kofroně. Ten by se asi měl za svůj zákrok trochu červenat. Hosté nesložili zbraně. Naopak. Vrhli se do útočení a skutečně se jim podařilo vyrovnat.

Jenže samou radostí zapomněli na zadní kolečka. Navíc střídající Kirchner měl dost sil, aby středem hřiště utekl obráncům a přehodil vybíhajícího brankáře. To bylo ještě v téže minutě, kdy hosté vyrovnali. A o tři minuty později mohlo být definitivně hotovo, ale Kirchner opět v sólu tentokrát na kroměřížského gólmana nevyzrál.

I když hosté v závěru několikrát zahrozili, zářil Trousil po zápase spokojeností. „Byl to náš nejlepší jarní zápas jako celek. Zatím jsme měli dobré jen určité výherní výseče. Kroměříž prokázala, že je asi nejlepším mančaftem na jaře. Věděli jsme, že s nimi nemůžeme hrát v poli vyrovnanou partii, a tak jsme hráli z bloku, nějakých patnáct metrů od vápna, a vycházelo nám to. Těší mě, že jsme hráli to, co jsme si řekli a ještě víc způsob záchrany. Možná výhru s Kroměříží ani nebudeme potřebovat, ale je důležité, že si to kluci uhráli sami,“ chválil Trousil.

Fortuna Moravskoslezskou ligu zakončí Vyškované ve středu v Třebíči střetnutím s Horáckým fotbalovým klubem, který je na čtrnácté, tedy první sestupové příčce tabulky. Zápas se bude hrát od 18.00 hodin.

MFK Vyškov – SK HS Kroměříž 3:2

Poločas: 1:0. Branky: 29. vlastní (Budín), 50. Matocha, 79. Kirschner – 65. Látal, 77. Michna. 
Rozhodčí: Machač – Nováček, Petr. ŽK: Matocha, Lahodný, Jeřábek – Jeleček, Silný. Diváků: 100.
Vyškov: Kollár – Krejčí, Žoček, Hlavica, Novotný – Němeček (78. T. Horváth), Studený, Lahodný, Jeřábek, Matocha (83. Hladký) – Machálek (71. Kirchner). Trenér: Jan Trousil.
Kroměříž: Kofroň – Budín, Látal, Matoušek, Jeleček (85. Krhut) – Strašák (77. Šmerda), Kovář, Neubert, Michna, Pavelka (54. Okleštěk) – Silný. Trenér: Jaroslav Baďura.