Konečnou podobu výsledku dal hokejovým způsobem Miloš Žoček. V poslední minutě hosté ve snaze vyrovnat vysunuli v duchu power-play svého brankáře do pokutového území Rousínova na rohový kop. Jenže podobně jako v hokeji se z přečíslení vyvinul brejk a Žoček po úprku přes celé hřiště skóroval do prázdné branky. „Takový hokejový gól jsem dal poprvé v životě. Stál jsem na rohu velkého vápna, jako že by se tam balón mohl odrazit, a naštěstí to vyšlo. Do běhu jsem pak dal poslední síly a trefit branku už nebyl problém,“ usmíval se po utkání kapitán Tatranu.

Po jeho gólu byl konec utkání, už se ani nerozehrávalo ze středu hřiště. Pro Boskovice je to určitě je trochu krutý výsledek. Možná by mu více slušela remíza. Utkání se totiž odehrálo stylem, jak se říká, každý chvilku tahá pilku.

Lépe začali domácí. Hned z prvního vážného útoku chyběl po Ševčíkově centru Michalu Honkovi k zakončení metr od brankové čáry jen krok, o minutu později po rohovém kopu vykopávali boskovičtí obránci Svobodovu dorážku úplně z brankové lajny. Na druhé straně pak Robin Müller nedokázal sám před brankářem Řepkou usměrnit hlavičku za jeho záda.

Optickou převahu měli domácí a střela Svobody, Dvořákovo obstřelení a jeho dorážka po Honkově úniku volaly po lepším zakončení. Totéž lze říci o nájezdu Jana Nováka, jehož střelu vyrazil domácí gólman Milan Řepka na roh. Ovšem ten už byl gólový, když na velkém vápně nehlídaný Jan Horák tvrdě napálil pod břevno odražený míč.

Hosté pak měli jedinečnou příležitost možná i celý zápas rozhodnout. Ve 36. minutě šel Novák sám na Řepku, ale překonat ho nedokázal. Tatran mohl vyrovnat dvě minuty poté. Souboj Matěje Černého s domácím Honkem posoudil sudí jako nedovolený ze strany obránce hostů, jenže střelu z penalty brankář Jindřich Bednář Janu Ševčíkovi chytil.

Štěstí pak stálo při domácích. V poslední minutě první půle vyhrál Dvořák souboj s Müllerem u pravé tyče Bednářovy branky a předložil Ličkovi balón, který z metru nešlo poslat jinam než do sítě. „Odehráli jsme docela dobrý zápas. V prvním poločase jsme měli dost šancí a mohli jsme vést minimálně 2:0. Jenže místo toho jsme po gólu spíš trochu ztratili v organizaci hry. A navíc jsme těsně před půlkou inkasovali nepříjemný gól do šatny. Druhá půlka, to už byl takový boj o to, kdo dá vítězný gól. Bohužel pro nás to byli domácí,“ po utkání konstatoval hrající trenér Boskovic Lukáš Martínek.

Tlak v úvodu druhého poločasu vynesl domácím otočení výsledku. Nádherná jednoduchá akce. Ševčík utekl po pravé straně, po zemi nahrál před branku a Lička zblízka zakončovat umí. Bezprostředně potom mohl vyrovnat Novák, ale ze skrumáže pálil nad břevno. Z protiútoku šel Lička sám na Bednáře, ale ten jeho kličku vystihl.

Pak se dvakrát zablýsklo před domácí i boskovickou brankou a přišla v úvodu popsaná Žočkova tečka. „Bolelo to, ale tři body jsou doma. Z naší strany to nebylo tak fotbalové jak obvykle. Spíše utahané. Asi toho máme všichni dost, hráli jsme pohár, ve středu pak vložené kolo. To s třinácti hráči, takže se asi už projevila únava. Ale obrátili jsme to vůlí a bojovností,“ oddechl si po zápase domácí trenér Tomáš Kovanda a přiznal, že ho Boskovice překvapily koncentrovaným a bojovným výkonem.

Rousínov – Boskovice 3:1

Poločas: (1:1). Branky: 45. a 57. Lička, 90. Žoček – 32. Horák
Rozhodčí: Kunický – Šenkýř, Putna. ŽK: Mrnuštík – Černý, Kolář, Martínek. Diváků: 60.
Rousínov: Řepka – Hartl, Mrnuštík, Kameník, Líznar – Honek (76. Králíček), Žoček, Svoboda, Ševčík (82. Udržal), Dvořák (89. Pupp) – Lička. Trenér: Tomáš Kovanda.
Boskovice: Bednář – Müller, Václavek, Maděrka, Černý – Kamenický, Martínek, Horák (79. Přikryl), Kolář, Hlaváček (68. Živný) – Novák. Hrající trenér: Lukáš Martínek.