Hosté od Brněnské přehrady se pohybují na špici tabulky, ale do Bučovic přijeli s rousínovskou kaňkou. Doma podlehli Tatranu 2:6. Že náprava reputace nebude jednoduchá, o tom se hosté přesvědčili hned v úvodu.

V desáté minutě napálil Martin Bil míč odražený po rohovém kopu a ten s podporou větru zapadl do bystrcké branky. Pak bučovický kanonýr bohužel v ideální střelecké příležitosti dvakrát selhal a Dušan Svoboda z hranice šestnáctky přestřelil branku. Trest přišel vzápětí, když Axamit rovněž po rohovém kopu poslal míč pod břevno.

Dále už se hrála v podstatě vyrovnaná partie. Hosté byli fotbalovější, domácí bojovnější, ale šancí si oba týmy vypracovaly dost. V době, kdy už se oba tábory smiřovaly s remízou, přišli hosté při útočné snaze o míč, a po rychlém brejku střídající Kuklínek za pomoci bránícího hráče doslova protlačil míč do branky. „Já jsem podle průběhu už byl spokojený i s bodem, ale hráči asi chtěli tři a otevřeli obranu a byl z toho gól. Porážky hodně mrzí, ale teď ve špatném stavu. Máme málo hráčů a asi nás nečeká lehké jaro,“ posteskl si trenér hostů Libor Danihelka.

Bučovicím se tři body náramně hodí, protože soupeři v tabulce pod nimi začali v minulých kolech bodovat a nebezpečně se na ně dotahovat. „Dosta se prezentovala kombinační hrou, naši hráči velkou bojovností. Když už zápas směřoval ke spravedlivé dělbě bodů, v úplném závěru jsme rozhodli po rychlém kontru. Škoda že jsme v prvním dějství nevyužili možností, které nám zaskočený soupeř dvakrát doslova nabídl. Na našem výkonu si velice cením velké bojovnosti, která nás i přes remízový průběh dotlačila ke šťastné a doslova vydřené výhře,“ připustil domácí trenér Ladislav Kachlík.