Odložení minulého kola s hlediska herního moc Rousínovským nesedlo. Po prohrách s brněnskými celky Bystrcí a Spartou se tým střelecky chytil v předehrávce 15. kola na Kuřimi (7:1), ale potvrdit to může až v neděli v Ivančicích. Ty ale doma body nerozdávají, svoji pozici uprostřed tabulky budují především na výsledcích na svém trávníku.

Zatímco ze tří utkání venku nevydolovaly ani bod, doma mají bilanci tři vítězství a jedna remíza. Takže úkol hostů bude velice těžký. „Navíc nám se u nich tradičně nedaří. Ale přece to jednou musíme zlomit. Takže jedeme tam bodovat," zdůraznil trenér Milan Boušek.

Většina jeho mužstva si ve středu odskočila do béčka, které dohrávalo zápas s Podolím (3:1). „Chtěl jsem předejít tomu, aby vypadli z herního rytmu. Pro zápas v Ivančicích by měli být k dispozici všichni hráči, jen Pupp a Hartl mají nějaké zdravotní problémy a jestli budou moci hrát, to se rozhodne až před utkáním," dodal Boušek.

Ratíškovice po sestupu z krajského přeboru kráčí nižší soutěží suverénně. Z čela je sice sesadily Bořetice, ale jen proto, že mají o zápas víc. V dohraném utkání minulého kola vyhrály v Rakvicích 2:0. Dražovice se mohou těšit na oboustranně útočnou partii. „Informace o soupeři přivezl Škarabela, který Ratíškovice viděl hrát. Po sestupu výrazně omladily kádr, hrají takový běhavý a tvrdý slovácký fotbal. My budeme chtít navázat na předchozí dobré domácí výkony, tedy vyjma toho posledního, a hrát svůj ofenzivní fotbal. Musíme si pohlídat především střed hřiště," naznačil plány hrající trenér Dražovic Petr Starý. Ten se bude muset obejít bez pracovně zaneprázdněného Křapa a distancovaného Snášela.

V okresním derby A skupiny I. B třídy Rousínov B – Bohdalice si soupeři letos vyměnili role. V předchozích sezonách byli favority zápasu Bohdaličtí, kteří se vesměs pohybovali v popředí tabulky. Po odchodu řady opor ale nyní paběrkují nad propadlištěm. „Nejen že je to prestižní zápas, ale my v něm nutně potřebujeme bodovat. Jinak pro nás už bude situace skoro kritická," nastínil význam souboje trenér hostů Bedřich Kolář.

Ten lituje mnoha zbytečně ztracených bodů. „Hloupě jsme ztráceli dobře rozehrané zápasy prohrami i remízami. I když to vezmu opatrně, tak jsme měli mít o šest bodů více a to už bychom pak byli úplně někde jinde," posteskl si trenér Bohdalic, který pro zápas bude zřejmě postrádat středopolaře Usnula.

Šlágr kola

Za šlágr kola označil utkání aktuální expert Tip ligy Vyškovského deníku Rovnost Petr Kalousek. „Body bych přál oběma, protože ani jedno mužstvo nemá na rozdávání. Domácí trenér Luděk Barták bude mít kádr složený asi z dorostenců, proti tomu Bohdalice budou kompletní a v utkání budou mít k bodům asi blíž," soudí nyní volný trenér, který nedávno velel lavičkám oběma sobotních soupeřů. Tipoval remízu.

Domácí rezerva ale bude mít k dispozici i některé zkušenější hráče, protože áčko hraje o den později. „Béčku půjdou pomoct kluci z lavičky," netajil Boušek.

Krajský přebor:

Ivančice – Rousínov

Neděle 21. září 16.00

V minulé sezoně: Rousínov – Ivančice 2:0, Ivančice – Rousínov 2:0.

I. A třída:

Dražovice – Ratíškovice

Sobota 20. září, 16.00

I. B třída:

Rousínov B – Bohdalice

Sobota 20. září, 16.00

V minulé sezoně: Rousínov B – Bohdalice 1:1, Bohdalice – Rousínov B 3:2.