Postavení v tabulce krajského přeboru ve středu favorizovalo tým kolem Petra Švancary. Podle zápisu hostující Tišnov také začal udávat charakter zápasu. Držel míč a připravoval si tutovou šanci. Ta přišla ve čtrnácté minutě, kdy se hosté prokombinovali až před brankáře Milana Řepku. Martin Sedlo před ním byl úplně sám, ale obstřelit ho nedokázal.

Hosté spoléhali na brejky a ve 29. minutě jim vyšel parádně. Dvořák obešel i brankáře Doležala a Ličkovi předložil míč před prázdnou branku. Jenže tradiční rousínovský kanonýr totálně selhal a slabou střelou minul levou tyčku. „Byla to tisíciprocentní šance, která se prostě musí proměnit. Ale podobně můžu označit i tutovky Svobody a Honka ve druhém poločase. Určitě jsme zápas mohli rozhodnout už v devadesáti minutách,“ litoval trenér Tatranu Tomáš Kovanda.

Jeden z klíčových momentů zápasu přišel ve 38. minutě. Tišnovský František Schneider na půlicí čáře zbytečně a „žlutě“ zajel do Hartla, a protože už jednu kartu této barvy viděl, musel pod sprchy. „Schneiderovi jsem vyloučení nevyčítal. Mužstvo alespoň mohlo dokázat, že umí i zabojovat, že kluci jsou skvělá parta. Tentokrát jsme zvítězili hlavně vůlí,“ radoval se tišnovský kouč Zdeněk Valnoha.

Do přestávky ani tento moment obrázek hry příliš nezměnil, ale po ní už se hrálo podle jiných not. Rousínov dokázal využívat početní převahy. Zajímavý zápas tak dospěl do penaltového rozuzlení. Rousínov po první sérii vedl, protože se Řepka nenechal od Sodomky nachytat dloubákem. Rozhodnutí přišlo v sedmé sérii. „Bylo to důstojné vyvrcholení soutěže. Víc šancí asi měl Rousínov. A když pak měl v poli muže navíc, tak byl lepší i herně. To je fotbal,“ komentoval výsledek předseda Jihomoravského krajského fotbalového svazu Pavel Blaha.

Rousínov - Tišnov 0:0, 4:5 na pen.

Rozhodující penalta: Pořízek. Rozhodčí: Hovorka – Petko, Vondryska. ŽK: Žoček – Schneider, Zdražil, Švancara. ČK: 38. Schneider. Diváci: 780.
Rousínov: Řepka – Hartl (58. Pupp), Drobný, Mrnuštík (78. Kameník), Líznar – Honek, Ševčík (76. Udržal), Žoček, Svoboda, Dvořák – Lička (65. Králíček). Trenér: Tomáš Kovanda.
Tišnov: Doležal – Bubeníček (45. Jilg), Huška, Sedlo, Zdražil – Kuldan, Krejčíř, Schneider, Sodomka – Traore (59. Pořízek), Švancara. Trenér: Zdeněk Valnoha.

ZDENĚK VLACH