Podzim asi nelze hodnotit jinak než jako vydařený, ale mohli jste třeba uhrát víc bodů?

Ano, sezonu hodnotím jako zdařilou. Cíl, který jsme si stanovili, jsme splnili a tak můžeme v klidu pracovat dál. Bodů jsme mohli uhrát určitě víc, ale stojíme na zemi. Máme kvalitní mužstvo, ale v této skupině není slabého soupeře. Porážka nebo krize mohou přijít v jakémkoliv časovém období.

Můžete být konkrétnější v těch ztracených bodech?

Jednoznačně nejhůř jsme asi všichni nesli zápas v Dražovicích. Ten nám vůbec nevyšel a prohráli jsme tam 0:3. Naopak největší radost z předvedeného výkonu jsem měl po zápase s Rakvicemi. Dohrávali jsme v deseti hráčích, přesto kluci v sobě našli sílu a odhodlání a zápas dotáhli do vítězného konce.

Z bilančních tabulek doma a venku je jasné, že vám chybějí body ze hřišť soupeřů. Čím vysvětlíte tak velký rozdíl v umístění?

Jednoznačně je to v hlavách hráčů. Když nefunguje hlava, pak ani nohy. Venku hrajeme nekoncentrovaně, nedokážeme správně reagovat na situace. Položí nás třeba hloupý gól. Z toho je vidět, že mužstvo asi ještě není tak psychicky odolné, aby třeba mohlo hrát vyšší soutěž. Zároveň je to samozřejmě jeden z našich největších úkolů pro zimní přípravu.

Koho považujete za nejtěžšího soupeře?

Pro nás je každý soupeř svým způsobem těžký, a tak se na každého snažíme přichystat individuálně. Jak jsou to hráči schopni prakticky převzít, to vidí fanda sám na hřišti. Máme ještě velké rezervy, ale samozřejmě, že to může být i horší.

Co se změnilo v mužstvu, že hrálo tak dobře?

Již v loňském ročníku kluci ukázali svou sílu. Herní projev mužstva se za působnosti našeho realizačního týmu, což je v podstatě nový výbor klubu, mírně zvyšuje, ale působí na něj hodně vnějších vlivů. Ty se snažíme co nejvíce eliminovat, ale doba, v které nyní žijeme, klade na jedince velké nároky v pracovním i soukromém životě, a proto buďme spokojeni s tím, co právě prožíváme.

Jak se osvědčili noví hráči?

Přivedli jsme čtyři borce, o kterých jsme věděli, že to v kabině lidsky i herně udrží minimálně na takové úrovni, jaká tam byla doposud. Ondra Holásek se stal pilířem a ukázal nám, že je schopen hrát ve všech herních formacích. Dušan Svoboda nám určitě pomohl šesti vstřelenými brankami. Během své působnosti přivítal na svět syna Ondru. Dostal se do určité pohody, a když už to vypadalo, že mužstvu začne dávat ještě více, zlomil si nohu. Pro mužstvo to byla velká ztráta. Tak si hlavně přeji, ať je co nejdříve zdravý a v té pohodě. Do kabiny určitě nemalou měrou přispěli ostrý krajní halv Vlasťa Ondráček a technický hráč Jirka Legner.

A co ostatní?

Po celou dobu se nám dařilo udržet kádr osmnácti hráčů. Pro zranění do hry vůbec nenastoupil Jeřábek. Ale jinak kluci dostávali šanci průběžně. Tým je vcelku vyrovnaný. V kabině máme starší zkušené borce, kteří dělají hodně neviditelné práce v kabině i na hřišti a já jsem si toho plně vědom. Nesmím zapomenout na plnokrevné rodáky, kteří kopou v klubu již od let, co se naučili chodit, a prošli rukama mnoha místních trenérů. Snažíme se hrát jako tým a naše motto je: jeden za všechny, všichni za jednoho. Zatím to ovoce přináší.

Jaký jste chtěli hrát fotbal?

Hrajeme fotbal takový, na jaký momentálně máme hráče, a snažíme se reagovat na hru soupeře. Znova opakuji, není to jednoduché. I. A třída je už soutěží, na kterou musí mít hráči určitou výkonnost. Hráč musí být ochoten postoupit tréninkovou přípravu, aby tým mohl zúročit jisté technické a taktické dovednosti. To se někdy naplnit daří a někdy ne, pro pracovní nebo studijní povinnosti. To je realita, jsme amatéři.

Přinesly změny ve výboru to, co jste si od nich slibovali?

Nyní pracujeme v novém složení výboru o pěti členech. Chceme pracovat koncepčně a nabídnout odborné vedení a prostory pro rozvoj regionálního fotbalu. Snad toto osloví aktivní sportovní přátele z okolí a přijdou mezi nás.

Co tedy očekáváte od jara?

Samozřejmě především dobré výsledky. Ale čeká nás těžký úkol. Po podzimu jsme se usídlili na první příčce a náš skalp bude chtít každý. Tabulka je velmi vyrovnaná a ambiciózní mužstva ze Slovácka určitě ukáží svoji sílu.

Kanonýři:

10 – Martin Bil, (celkově v soutěži 4.–8. místo), 6 – Dušan Svoboda, 3 – Vlastimil Ondráček, 1 – Stanislav Hanousek, Michal Handlíř, Ladislav Štrublík, Marek Kachlík, Jiří Legner.