Hosté začali suverénně a z převahy si vypracovali dvougólové vedení, které mohlo být i vyšší. Marek Matocha trefil z hranice penalty přímo do brankáře Goduly, Jan Koudelka a Milorad Dabič svá sóla zakončili nepřesnými ranami. Trest odvrátil brankář Ladislav Kollár, který ustál přímý souboj s domácím kanonýrem Lokšou. „Tento moment nás ale trochu vykolejil. Začali jsme hrát opatrněji a udělali další dvě chyby. V té pětiminutovce jsme mohli dostat dvě branky, ale Kollár zasáhl výborně,“ přiznal Trousil.

Po přestávce se Vyškov vrátil ke své aktivní útočné hře a brzy přidal třetí gól. Jenže ten neplatil. „Pro mě se z nepochopitelných důvodů pískal ofsajd. Koudelka ale evidentně vybíhal půl metru za jejich hráčem, takže nám byl upřený regulérní gól,“ viděl situaci kouč Vyškova.

V historicky prvním utkání v krajské soutěži - I. B třídě -  fotbalisté Sokola Kobeřice porazili SK Jedovnice 3:2.
Fotbalisté Kobeřic slaví historické vítězství. V prvním utkání v I. B

Možná i proto trochu rozhození hosté vzápětí inkasovali, ale po necelých dvaceti minutách dokázali kontrovat třetí brankou. Čtvrtá sice visela ve vzduchu, ale Koudelka ani Matocha své šance zahodili. Domácí vsadili na hru vabank a vynesla jim druhé snížení. Víc už ale hosté nepřipustili, byť byl závěr dramatický.

VE STŘEDU S JIHLAVOU

Trousilovi svěřenci mohou dobrou formu z úvodu MSFL potvrdit už ve středu, kdy na domácím trávníku přivítají prvoligovou Vysočinu Jihlava. Bude se hrát o postup do 3. kola domácí pohárové soutěže. „Nastoupíme v nejsilnější možné sestavě. Tedy podobné jako v lize, ale chytat bude Jakub Klimeš. Věřím, že Jihlavě můžeme být důstojným soupeřem,“ zdůraznil kouč Vyškova. 

Odra Petřkovice – MFK Vyškov 2:3

Poločas: 0:2.

Branky: 59. a 85. Baranek – 12. Matocha, 38. Koudelka, 77. Lahodný

Rozhodčí: Kostelník – Ogrodník, Poláček

ŽK: Polášek, Špavelko – Jeřábek, Praks, Koudelka, Lahodný, L. Kollár

Diváků: 190

Vyškov: L. Kollár – Krejčí, Cvijovič, Rapouch, Praks – Dabič, Jeřábek, Lahodný (90. T. Horváth) – Matocha (81. Studený), V. Novotný (66. Josl) – Koudelka. Trenér: Jan Trousil

Příští zápas:

MFK VYŠKOV - VYSOČINA JIHLAVA

MOL Cup – 2. kolo: Středa 16. srpna, 18.00 hodin, stadion za parkem.