Do světa velkého fotbalu vykročil z Hulína nejlepší fotbalista České republiky za rok 1995, ale především obávaný kanonýr Radek Drulák. Jeho současníci by prý v týmu podobného ostrostřelce potřebovali jako sůl. „V zápasech si dokážeme vytvářet hodně šancí, ale prostě všechno zahodíme. Ve středeční dohrávce s béčkem Zlína jsme neproměnili ani dva pokutové kopy. Už nám to tak trochu svazuje nohy, ale hlavně stojí nás to body a lepší umístění v tabulce," posteskl si hulínský trenér Jindřich Lehkoživ.

Ve zmíněné dohrávce Hulín doma se Zlínem B remizoval 1:1, když penaltou za stavu 0:1 pohrdl Červenka a po domácím vyrovnání na 1:1 odmítl vítězství Paciorek. Tedy oba zkušení fotbalisté. „Nevím, z čeho víc bychom chtěli dávat branky, mrzí mě, že ji takovým způsobem neproměnili právě ti zkušení hráči. Je vidět, že na nás padla deka, i fotbalově to bylo z naší strany špatné utkání," pokračoval v kritice kouč Hulína.

Možná i proto oficiální klubové stánky Spartaku označily vyškovské hosty za favority sobotního souboje. Slova trenéra na adresu soupeře to v podstatě podtrhují. „Na vlastní oči jsem Vyškov sice v poslední době hrát neviděl, ale informací mám dost, třeba od kolegů z Prostějova, a některé hráče znám opravdu dobře. Vyškov je teď v laufu a čeká nás tedy velmi těžký soupeř," zdůraznil Lehkoživ.

Totéž si ovšem o jeho týmu myslí kouč MFK Miloslav Machálek. „Je to velice dobře poskládané a hlavně zkušené mužstvo. Jeho herní projev je velice kvalitní a fotbalový. Bude to velice těžký zápas," konstatoval zkušený kouč Vyškova.

Na rozdíl od svého hulínského protějšku, který by měl mít k dispozici kompletní tým, bude Machálek asi postrádat některé zraněné nebo nemocné hráče. „Je toho víc, takže sestavu složím až v Hulíně před utkáním," sdělil vyškovský lodivod.

V zápasech, kdy se oba soupeři střetávali ještě v divizi, se více dařilo Vyškovským. Poslední vzájemný kontakt byl přípravný. V srpnu 2012 Vyškov pod vedením trenéra Zbyňka Zbořila a s hrajícím asistentem Richardem Dostálkem remizoval v Hulíně 1:1. V současné době se Hulínu více daří na hřištích soupeřů, kde dva zápasy vyhrál a dva prohrál. Doma ze čtyř soubojů vybojoval jen čtyři body za jedno vítězství a remízu.

Nová dohoda

Druhý nejlepší fotbalový tým Vyškovska Framoz Rousínov avizoval odložení domácího zápasu krajského přeboru s Jevišovicemi. Přestože STK Jihomoravského krajského fotbalového svazu Brno původní dohodu klubů zamítla, hrát se skutečně nebude. „Svaz nám nařídil poslat do 2. října novou dohodu. Utkání je opravdu odloženo," ujistil sekretář Rousínova Jiří Fiala.

MSFL - 9. kolo:

Spartak Hulín – MFK Vyškov

Sobota 27. září, sportovní areál Hulín, 16.00 hodin