Do utkání vstoupili domácí aktivně s cílem předvést ofenzivní hru. „Chtěli jsme soupeře napadat, což se nám ze začátku dařilo. Bohužel jsme ale nezachytávali odražené balony. Nefungoval nám střed zálohy, který vypadl v první půlce, proto jsme se nedostali do tlaku. Měli jsme jednu šanci, víc jsme si ale nezasloužili,“ přemítal vyškovský stratég Jan Trousil.

ŠPATNÉ STANDARDKY

Aktuálně deváté Slovácko s mládežnickými reprezentanty v sestavě sázelo na brejkové situace. „Hráli dobrý a běhavý fotbal. Šance si ve větší míře nevytvořili, ale my jsme jim je nabídli špatně zahranými standardními situacemi. Jednou šli z boku sami na bránu a netrefili. Podruhé na poslední chvíli zachraňoval situaci Studený, když vypíchl balon hráči, který šel od půlky sám,“ popsal Trousil.

Vyškované nevyužili ani územní převahu ze začátku druhého poločasu. „Do druhé půle jsme vstoupili aktivněji, potom jsme ale znovu zahráli špatně standardku a utkání se vyrovnalo. Získali jsme bod, což mě moc netěší, ale šlo o první zápas, takže nevěšíme hlavy,“ vysvětlil kouč Vyškova.

Po utkání vyzdvihl výkon brankáře Ladislava Kollára, který dostal přednost před Jakubem Klimešem. „Laďa má na bodu obrovský podíl. Má velké zkušenosti a zachytal skvěle, ve dvou situacích nás jednoznačně podržel,“ dodal.

První soutěžní utkání letošní sezony odehrála v dresu Vyškova zimní posila Jan Hlavica. „S remízou z domácího zápasu nemůžeme být spokojení. Musíme zlepšit zahrávání standardek a tvořit si šance, což se nám dnes nedařilo. Stejně tak zapracovat na sebevědomí, ať si dovolíme chodit do soubojů jeden na jednoho,“ řekl dvaadvacetiletý obránce.

Další šanci vybojovat tři body dostanou vyškovští fotbalisté tuto neděli, kdy se od půl jedenácté dopoledne představí na hřišti osmého Zlína.

Vyškov - Slovácko B 0:0

Rozhodčí: Možíš. ŽK: Lahodný, Kirschner – Pospíšil, Křivánek, Flasar. Diváci: 286.

VYŠKOV: Kollár – Studený (46. Nehyba), Krejčí, Jeřábek, Hlavica – Novotný, Lahodný, Machálek, Němeček (80. Hladký), Matocha – Kirschner. Trenér: Trousil.

SLOVÁCKO B: Semanko – Flasar, Suchý, Tkáč, Čajka – Křivánek, Tischler, Janša, Mareš, Pospíšil – Vinkler. Trenér: Němčický.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ