Přísný status

A tato trojice bude mít proti ostatním velikou výhodu. O titul se v sobotu a v neděli bude bojovat na ledě vyškovského zimního stadionu. Ten tuto ammatérskou hokejovou smetánku hostí už podruhé. „Zájem startovat na turnaji byl podobně jako vloni obrovský. Měli jsme připravený systém až pro dvanáct účastníků, ale pro nesplnění kritérií přísného amatérského statusu nemohla být některá družstva do turnaje zařazena," upřesnil jeden z hlavních pořadatelů Ján Jabrocký.

Deset týmů se dnes utká ve dvou pětičlenných základních skupinách systémem každý s každým. V neděli bude na pořadu vyřazovací play off o mistra České republiky a zapasy o konečná umístění. Nový šampión by měl být dekorován kolem osmnácté hodiny. Vyškovské týmy zřejmě tak vysoko nevzhlížejí, ale zároveň nechtějí hrát druhé housle. ,,V poháru jsme letos nestartovali, dali jsme přednost samotné hobbyextralize, ve které se nám ale nedaří. Snad na turnaji zopakujeme minimálně loňskou semifinálovou účast," přeje si opora Staegu Petr Táborský.

Podobné starosti má v hobbyextralize i HSK, které je dokonce poslední. Vítězstvím v Českém poháru ale piráti naznačili určité předpoklady pro důležité jednorázové soutěže. Je to největší úspěch v krátké historii klubu. V poháru startovalo dvacet mužstev z celé republiky a seriál čtyř turnajů vyvrcholil v Boskovicích. Vyškovští vyhráli před Vracovem a Boskovicemi. ,,Na turnajích a v poháru se nám opravdu víceméně daří. Jsme za to rádi, vítězství má svoji váhu, ale nelze je přeceňovat. V loňském ročníku v mistrovství republiky jsme vypadli ve čtvrtfinále a celkově skončili pátí. Letos bychom se chtěli prokousat přes čtvrtfinálový souboj do semifinále," naznačil cíle kouč pirátů Karel Tuháček.

Vizitky soupeřů

Určit favorita letošního mistrovství republiky není jednoduché, protože jsou povolena i určitá posílení. Ambice Vyškovanů byly naznačeny. Titul obhajuje další zástupce vyškovské hobbyextraligy Melody Wasps Prostějov. Dvojnásobné zastoupení má SAHL, Strnadova amatérská hokejová liga, brněnským HC Strnados a HC Divočáci Břeclav. Krkonošskou hokejovou ligu (KHL) reprezentuje HC Čermná, z Vesnické hokejové ligy (VHL) startuje vicemistr z loňského šampionátu HC Veselíčko a HC Pustá Rybná hraje Městskou hokejovou ligu (MHL) v Poličce. Jediný tým, který se neúčastní žádné dlouhodobé soutěže, je HOPE Vracov, který ale své možnosti naznačil finálovou účastí v Českém poháru

MR neregistrovaných hráčů

Sobota

Zápasy vyškovských mužstev:

Skupina A:

8.00 Vyškov – Prostějov

10.50 Pustá Rybná – Vyškov, 15.30 Vyškov – Strnados

17.20 Čermná – Vyškov.

Skupina B:

9.10 Jimi – Staeg

11.30 Staeg – Břeclav

12.00 Veselíčko – Jimi

14.20 Vracov – Staeg

16.40 Jimi – Břeclav

18.30 Vracov – Jimi

19.00 Staeg – Veselíčko.

Neděle

9.00 zápas o 9. místo.

10.00, 11.00, 12.00 a 13.00 čtvrtfinále play off

15.00 a 16.00 semifinále

17.00 fnále