Skrze kouzelnou souhru melodií houslí, trubek, basy nebo klavíru přenesli posluchače do dob vznešených vídeňských plesů devatenáctého století, a dokázali tak všem ohromeným přítomným návštěvníkům slavkovského zámeckého sálu, že Straussovy valčíky jsou po právu nazývány těmi nejkrásnějšími a nejslavnějšími.

Svým divokým a zároveň maximálně koncentrovaným a precizním taktem vedl patnáct svých muzikantů na cestě za libozvučnými melodiemi dirigent orchestru Klaus Straube. Některé skladby doprovázeli svým zpěvem sólisté z brněnského národního divadla. Soprán Luisy Albrechtové i tenor Milana Vlčka nabídl hostům k poslechu party z významných světových operet, což se stalo i ústředním motivem večera – Z operety do operety.

Na programu ale nebyly jen Straussovy valčíky. Přestože po jeho skladbě Na krásném modrém Dunaji hudebníkům aplaudoval celý přeplněný sál vestoje. Návštěvníci uslyšeli i melodie Antonína Dvořáka nebo Franze Lehára.

Sobotní galakoncert hudebníků z Johann Strauss orchestru se ve Slavkově nekonal poprvé. „Jedná se již o osmnáctý ročník této události. Pro Slavkov se stal koncert tradicí,“ podotkla mluvčí města Veronika Slámová. Jak dodala, vstupenky na akci bývají pravidelně již měsíc dopředu vyprodané.