„Museli jsme je vyprostit ze svodidel, při kolizi se zranili dva lidé," informoval mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid s tím, že u havarovaných aut došlo k úniku provozních kapalin.Ke kuriózní nehodě došlo v Rousínově. „Muž německé národnosti pobíhal po ulicích a nečekaně skákal pod projíždějící auta. Zřejmě o něj bokem zavadilo jedno z projíždějících nákladních aut. Řidič si toho nevšiml a jel dál, muže odvezla sanitka. Přesnou příčinu nehody vyšetřujeme, muž ale nebyl opilý. Pokud se ukáže, že opravdu úmyslně pod auta skákal, nebudeme střet posuzovat jako dopravní nehodu," vysvětlila mluvčí vyškovské policie Alice Navrátilová.

V odpoledních hodinách pak zřejmě doplatila cyklistka na nepozornost jednoho z řidičů. „Podle předběžných informací jela nedaleko školy ve Švábenicích po hlavní cestě. Řidič auta, který jel z vedlejší silnice, se nerozhlédl a křižovatku projel. Jakmile ho viděla, lekla se a přeletěla přes řídítka. Sanitka ji odvezla do nemocnice. Po řidiči, který z místa ujel, pátráme," zdůraznila Navrátilová.

Další nehoda se stala v Holubicích u odbočky na Slavkov u Brna. Střetlo se osobní s nákladním autem. „Také tady došlo ke zranění dvou lidí," doplnil mluvčí hasičů Haid.