Podle řidiče kamionu Tomáše Bartese nešlo o první případ, kdy tam řidiči nebo chodci ignorovali výstražná světla. „Lidé si zbytečně zahrávají, protože můžou počkat. Navíc je tam jednosměrka, ale i to ignoruje skoro každý,“ poznamenal řidič.

Přejezdy ∙ V Nesovicích se na železničním přejezdu porouchalo světelné zařízení.
∙ Řidiči ignorovali výstražné světlo a přes koleje jezdili.
∙ V Rájci-Jestřebí před časem řidič na železničním přejezdu projel spuštěnými závorami.

O situaci, která na přejezdu nastala, ví taky starosta Nesovic Vítězslav Reška. Záležitost ho rozčílila. „Nemělo by se to dít, každý z nás je omylný, ale řidiči neměli na přejezd najíždět, měli si nejprve zjistit, co se stalo. Mohlo dojít ke katastrofě. Byla to chyba techniky, ale to neomlouvá nikoho, kdo tam koleje v tu chvíli přejížděl,“ řekl starosta. Podle něho se na místě stala nejvážnější nehoda před pár lety, kdy vlak narazil do autobusu, protože řidič ignoroval výstražné zařízení. Záležitostí se teď zabývá policie.

V Rájci-Jestřebí na Blanensku řešili před třemi lety případ, kdy řidič zcela ignoroval závory a projel jimi. Loni v prosinci tam zase vjel řidič na přejezd, závory se zavřely a on zůstal s autem v kolejišti. Těsně za jeho autem projel vzápětí rychlík.

Policisté na Blanensku se na železniční přejezdy zaměřují. „Kontrolujeme je. Za poslední dobu jsme však nezaznamenali výraznější problémy. Nejvážnější je situace v Rájci-Jestřebí,“ řekl mluvčí policie Bohumil Malášek. Právě na rájeckém přejezdu podle něho vzniká nejvíc problémů. Lidé často i přes světelné varování koleje přebíhají nebo přejíždí na kole. Řidiči se snaží o to samé. Jak už Deník Rovnost informoval, radnice tam uvažuje o postavení podchodu.

Nehoda vozu hasičů nedaleko Moravského Krumlova na Znojemsku. Na cestě k zásahu se cisterna převrátila.
Cisterna hasičů se převrátila při cestě k zásahu. Na místo letěl vrtulník