Strážci zákona mu zakázali další jízdu, zabavili mu řidičský průkaz a poslali ho na odběr krve. „V době kontroly spojem cestovali tři lidé. Řidič se bude zodpovídat z ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnil Šváb.

Jak zjistila redakce Deníku Rovnost, muž je zaměstnancem vyškovské společnosti Vydos bus. Potvrdil to zástupce ředitele podniku Igor Čeki. Co opilého řidiče čeká, odmítl upřesnit. „Budeme postupovat v souladu se zákoníkem práce,“ sdělil.

Jestliže se k případu postaví stejně jako v lednu, kdy rovněž řidič autobusu jezdící u vyškovské společnosti při kontrole nadýchal, bude bez práce. „Pokud se prokáže, že takto závažným způsobem porušil své pracovní povinnosti, čeká ho jedině výpověď,“ okomentoval tehdy Čeki.

Ilustrační foto.
Změny v hromadné dopravě: nedostatek řidičů v Brně pomohou vyřešit Ukrajinci

Za volant pak podle mluvčí vyškovské policie Alice Musilové neusedne několik měsíců. „Ať už bude jeho jednání řešit správní orgán, nebo soud, zákaz řízení udělují v tomto případě obě zmíněné instituce,“ poznamenala.

Při lednové kontrole byl muž jedním z šesti profesionálních šoférů, kteří nadýchali. Naopak v pondělí byl řidič vyškovského podniku jediný v kraji, kdo jel jako řidič z povolání opilý. „Čtyři sta třicet kontrol v celém kraji se obešlo bez problémů,“ dodal Šváb.

V poli u dálnice D1 na úrovni vyškovských Brňan skončil v neděli okolo půl páté ráno svou jízdu kamion se zahraniční poznávací značkou. Při havárii z něj unikla část nafty, a tak na místo vyrazily dvě jednotky profesionálních hasičů.
Kamion sjel z dálnice a havaroval v poli. Hasiči mu provizorně opravili nádrž