Dvě z nich se staly krátce před šestou hodinou. Nejprve se v Prusech-Boškůvkách srazila dvě auta. „Na kluzké cestě nejprve dostala řidička smyk a zůstala stát na místě. Vystoupila ven, načež do jejího auta narazilo druhé, které na zasněžené silnici nestačilo dobrzdit. Vzniklou škodu ještě neznáme. Řidič druhého auta vyvázl bez zranění, řidička si stěžovala na bolest v zádech, takže ji záchranná služba odvezla na pozorování do nemocnice. Dechové zkoušky na alkohol byly negativní," informoval policejní mluvčí Petr Nečesánek.

Mluvčí krajských hasičů Jaroslav Mikoška dodal, že jedno z aut skončilo v plotě rodinného domu. „Odtáhli jsme je mimo silnici a zajistili místo proti požáru," poznamenal mluvčí.

O chvíli později se v Kozlanech střetlo auto s autobusem. „Na vině byl podle všeho řidič osobního auta, který nedal přednost při vyjíždění z vedlejší silnice. Nehoda se obešla bez vážnějšího zranění. Ani tady neprokázaly dechové zkoušky vliv alkoholu," řekl Nečesánek.

Záchranná služba ošetřila na místě jednu ženu. „Hasiči odstranili auto mimo vozovku a silnici zprůjezdnili," doplnil Mikoška.

O půl osmé pak dostali hasiči zprávu od vyškovských cestářů o havárii ve Hvězdlicích. „Při práci sjel do příkopu jeden z jejich sypačů a nemohl se dostat ven. Povolali jsme vyprošťovací auto z vyškovské požární stanice. Zhruba po hodině se jim jej podařilo vyprostit," pověděl Mikoška. Podle policie na autě nevznikla žádná škoda.