Největší křesťanské svátky se změnily v tragédii v Břeclavi. Osobní auto tam v neděli večer v Sovadinově ulici srazilo ženu. Na místě zemřela. „Policisté se ji chvíli před naším příjezdem snažili oživovat, ale zranění byla natolik vážná, že to nebylo možné,“ řekla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková. V autě jeli čtyři mladí lidé, kteří se při srážce také poranili a skončili v nemocnici. Tři z nich měli lehká zranění, čtvrtý z cestujících středně těžké.

Podle spolehlivého zdroje Deníku Rovnost byla většina osádky auta opilá. Policisté potvrdili, že alkohol měl v sobě i řidič. Ve vyšší rychlosti nezvládl řízení, dostal smyk a vjel na chodník, kde zrovna šla žena středního věku. „Řidič měl pozitivní dechovou zkoušku,“ potvrdil Šváb.

V Sovadinově ulici v Břeclavi se stala vážná dopravní nehoda, při níž zemřela žena.
Velikonoční tragédie v Břeclavi: řidič byl pod vlivem alkoholu

Rušno bylo také na dalších místech jižní Moravy. Dvě ženy se zranily při nehodě u Moravské Nové Vsi na Břeclavsku. Další auta se v sobotu po poledni srazila na silnici z Drahan do Žárovic, která vede přes vojenský újezd Březina na Vyškovsku. Při nehodě se zranili dva lidé.

Policisté po celé Velikonoce intenzivně kontrolovali řidiče po celém kraji. Do pondělního podvečera jich přistihli devětačtyřicet pod vlivem alkoholu, dalších šestadvacet sedlo za volant pod vlivem drog.