Auto značky Seat u Komořan narazilo zezadu do motocyklu Suzuki. „Spolujezdkyně si stěžovala na bolesti v zádech. Dle lékaře se jednalo o lehké až středně těžké zranění. Vrtulník ji přepravil do brněnské nemocnice," přiblížil policejní mluvčí Bohumil Malášek s tím, že po dobu přistávání až do odletu vrtulníku, tedy zhruba na dvacet minut, byla dálnice ve směru na Ostravu uzavřená.

Před čtvrtou hodinou odpoledne pak o kousek dál, na 221. kilometr u Tučap, vyrazilo několik jednotek hasičů. Na dálnici hořela část kamionu. „Měli jsme hlášený požár nápravy, později plameny zasáhly i návěs. Většinu z povolaných jednotek jsme ale cestou odvolali. Na místě pracují silničáři na opravách a mají tam nataženou vodu, kterou plameny z velké části uhasili ještě před naším příjezdem," vysvětlil mluvčí krajských hasičů Jaroslav Mikoška.

Na hasičích zůstalo kamion dohasit a zkontrolovat termokamerou. Dálnice byla dočasně zcela uzavřená. „Požár totiž vypukl v místě zúžení. Aktuálně už jsou ale oba směry průjezdné," ujistil Mikoška.