O lepší umístění ho připravila technická závada na motorce, kterou však nechtěl specifikovat. „Tým mi o tom zakázal mluvit. Někteří pozorní diváci však možná vědí, o co šlo,“ mlžil Abraham, jenž dojel v Brně nejlépe devátý v roce 2012.

Monster Energy Grand Prix České republiky 2017, Moto GP - Marc Márquez.
Španělé uctili svou legendu dominancí v královské kubatuře

Závada ho limitovala hlavně při výjezdech ze zatáček, kde na své soupeře ztrácel. „Co se týče rovinek a top speedu, tak to bylo v pohodě. Při výjezdech jsem na tom však byl špatně. Mechanici fungovali výborně, problém nemohli ovlivnit. Byl to frustrující,“ podotkl.

Kvůli poruše se postupně propadal z výborné čtvrté pozice, na kterou se dostal krátce po startu. Stejně jako nakonec vítězný Španěl Marc Márquez těžil z brzké výměny motocyklu, kdy po třetím kole přesedl na stroj s gumami na suchou trať. „Tým mě poslal na displej na motorce zprávu, že mám zajet do boxů. Načasování se ukázalo jako skvělé,“ přemítal Abraham, jenž s 23 body figuruje na sedmnáctém místě celkového pořadí.

Monster Energy Grand Prix České republiky 2017, Moto 3 - Jakub Kornfeil.
Plynule jsem ztrácel, nemohl jsem kluky doklapnout, řekl zklamaný Kornfeil

Svoje postavení srdnatě hájil, na rychlejší soupeře však neměl nárok. Štěstí měl při kontaktu s Italem Danilem Petruccim, který ho málem poslal při předjíždějícím manévru k zemi. „Na brzdách jsem nebyl špatný, přesto to tam Danilo poslal. Šlo o nebezpečnou situaci, ale podobný styl závodění mě baví. Kontakt mám rád,“ líčil jezdec, který je předběžně domluvený na pokračování v současné stáji Aspar i v příští sezoně.

Abrahamův propad vyvrcholil v posledním kole, kdy ho předjel i Francouz Johann Zarco. „To mě hodně naštvalo. Přitom jsem v té zatáčce byl na plynu mnohem dřív než on. Holt měl při výjezdu o dost navrch,“ krčil rameny.

Diváci na okruhu při brněnské Monster Energy Grand Prix České republiky 2017.
GP 2017: pořadatelé prodělali méně než loni. Stížnosti na hluk byly rekordní