Východní skupina druholigové soutěže měla na programu poslední zápas tohoto kalendářního roku. Dohrávku dvanáctého kola obstarali vyškovští amoři a bílovická Egretta. Na tribunu haly v Purkyňově ulici se v pátek večer vměstnal rekordní počet natěšených diváků, ale ti mohli odcházet hodně zklamaní. „Šlo to dlouho dobře, ale pak jsme polevili v koncentraci, začali hrát na své triko a to se nám málem vymstilo. Hosté nás z palubovky zcela vymazali," prohlásil prezident domácího klubu Antonín Petlach.

Do poločasu ale přitom vše probíhalo tak, jak si Vyškovští naplánovali. První přesný zásah sice obstaral po individuálním průniku a střele ke vzdálenější tyči bílovický Sedlák, pak ale měli jasně navrch amoři.

Vyrovnání přinesla smolná teč hostujících obránců při Králově nahrávce a těsně před pauzou přišly další dvě trefy. Nejprve Palla našel Galiu a ten mezi svými strážci dal přízemní střelou svému mužstvu náskok, v poslední minutě jej zdvojnásobil po šestém faulu hostů penaltovou bombou do šibenice Král. „Domácí hráli skvěle a my naopak dělali velké chyby. Hlavně v obraně, tam jsme to nebrali moc zodpovědně. V kabině bylo hodně rušno, aby si kluci uvědomili, že k tomu musí přistoupit pořádně a naplno," poodhalil přestávkové dění bílovický trenér Tomáš Zezulka.

Ostrý pohovor výkonu hostů pomohl. Jenže z velké části i proto, že domácí si začali být tříbodovým ziskem až moc jisti. Ten pocit jim dalo precizní zakončení Lukeštíka, kterého do brejku vyslal Král. Od té chvíle už na hřišti vládlo jen jedno družstvo a po hříchu to nebylo to vyškovské.

Sebedůvěru Amoru nahlodal deset minut před koncem Vrbka, který se rozběhl po pravé straně a po zaseknutí se trefil mimo dosah Karabiny. O chvíli později bylo ještě hůř, když se Jurka s míčem u nohy proběhl neatakován křížem krážem nebezpečným střeleckým územím a překvapivou šajtlí snížil na nejtěsnější rozdíl. „Nevím, čím to přesně bylo. Ale jedna chyba znamenala kontaktní gól a my si asi začali víc uvědomovat tlak, že už kvůli těm velkým přípravám a takovému počtu fanoušků musíme vyhrát. Spadla na nás deka a už jsme ji nesetřásli," poznamenal hrající kouč Tomáš Galia.

Chybělo málo

Závěr přinesl drtivý tlak hostů. Několikrát se Bílovičtí ocitli tváří v tvář Karabinovi, dokonce i zatřásli brankovou konstrukcí. Skóre se už i přes dlouhou hru bez brankáře neměnilo a nabitá hala nakonec přeci jen slavila předpokládané tři body. „Nebýt skvělého Karabiny, dostali jsme pořádný výprask. V posledních zápasech se nám vůbec nedaří složit stabilní sestavu a to je také jedna z příčin našich kolísavých výkonů. Na to se ale nemůžeme vymlouvat," vyjádřil se Petlach.

Lodivod poraženého týmu označil tuto bitvu za remízovou. „Aspoň bod jsme si zasloužili, jen jsme prostě neproměňovali vyložené šance. Mrzí nás, že jsme z toho nic nevytěžili. Každopádně bylo to krásné utkání před velkým počtem fanoušků, mělo to herní kvalitu. Soupeři gratuluji," uzavřel Tomáš Zezulka.

Tenhle vánoční večírek málem amorům zhořkl. Nestalo se, výhra je posunula na páté místo desetičlenné tabulky.

Skupina východ, 12. kolo

Vyškov – Bílovice 4:3

Poločas: 3:1.

Branky: 8. vlastní, 17. Galia, 20. Král (pen.), 24. Lukeštík – 4. Sedlák, 29. Vrbka, 31. Jurka.

Střely na branku: 13:31. Fauly: 6:9.

Diváci: 220.

ŽK: Palla, Král, Tichý – Maruš.

Rozhodčí: Molík, Pivoňka. Delegát: Hoffman.

SK Amor Vyškov: Karabina – Galia, Palla, Lukeštík, Tichý, Král, M. Petlach, Chubirka, A. Forró.

SK Egretta Bílovice nad Svitavou: Fiala – Rozbořil, Jurka, Sedlák, Toncr, Vrbka, Pokorný, Trojáček, Maruš.

Další utkání

Sobota 17. ledna 2015

Amor Vyškov – FAZ Pardubice (macl)