Vánoční náladu ještě musí minimálně o den odložit, teď ještě musí být bojovná. Oblastní přebor druhé třídy si totiž pro ně nachystal duel na palubovce Slavie Kroměříž. Tedy soupeře, kterého před týdnem doma dokázali vcelku hladce rozstřílet. „Je to absolutně nevyzpytatelné, může nastoupit naprosto jiný tým," upozorňoval hned po výhře 92:64 trenér Richard Beránek.

Dobře ví, o čem mluví. V hale Za Parkem se objevilo jen sedm lidí bez tradičních zkušených harcovníků. „U nich je to jak na houpačce. Na soupisce mají napsaných kolem dvou desítek chlapů a nikdy nevíte, kdo zrovna bude mít čas a kdo bude hrát. Ale doma budou pochopitelně o hodně silnější než když přijeli k nám," objasnil.

Naopak on sám se bude smiřovat s oslabením. Jeho družina už posledně musela oželet čerstvě zraněného Jakuba Slámu a dá se očekávat, že předvánoční čas a s tím spojené povinnosti si vyberou ještě další hráčskou daň.

Může se tak stát, že kouč bude mít problém se sestavením už základní šestky. „Moc toho za poslední dobu nemáme natrénováno, doufám, že to ještě nějak vydržíme a pojede nás aspoň těch sedm, osm. Měli bychom to vítězství urvat, bude se dál určitě hodit," prohlásil.

A nepřímo to potvrdila i kroměřížská strana. „Do Vyškova nás přijelo moc málo na to, abychom sehráli nějaký vyrovnaný zápas. Jsou v tabulce nahoře a víme, že porazit je není jednoduché. Ale doma se o to, věřím, že už silnější, můžeme pokusit," pověděl kapitán Martin Procházka.

Klíč bude pod koši

Jeho vyškovský protějšek si myslí, že stejně jako před týdnem se bude rozhodovat v prostoru přímo pod oběma koši. „Bude to o podkošových hráčích, doma jsme tam měli jasně větší sílu, možná jsme od Kroměříže očekávali větší bojovnost a basketbalovost. Pozor, v Kroměříži to může být úplně jiné," zopakoval Aleš Zeman.

Případné vítězství může aktuálně devátou Kroměříž katapultovat v tabulce minimálně o tři příčky výš, Vyškovští by se zase dotáhli na suverénního lídra ze Zlína na pouhý jednobodový rozdíl. Úvodní rozskok diváci uvidí v hale Slavie v pátek v půl osmé.

Oblastní přebor II. třídy: Slavia Kroměříž – BK Vyškov
Pátek 20. prosince (19.30)