Ivanovičtí se v prvním kole utkají na domácím kurtu se zálohou extraligového Climaxu Vsetín, Holubičtí pojedou na půdu posíleného nováčka Sokola Holice. Okresní derby bude na programu 6. května v Holubicích.

Ivanovičtí se do třetí nejvyšší soutěže vracejí po dvouletém půstu. Tehdy sice skončili třetí, ale odstoupili. „Pro někoho to bylo nepochopitelné, ale bohužel kádr se nám rozpadl. Někteří hráči skončili a jiní odjeli po studiích do světa na zkušenou. Letos se podařilo opět mužstvo postavit, a to také díky dvěma novým mladým hráčům, kteří se do týmu docela dobře zapracovávají. Ale hlavně se nám vrátily opory. Co se týká ambicí, chceme soutěž udržet pro příští rok, nejlépe bez baráží,“ vysvětlil trenér Dušan Trnka.

Trochu skromněji než v předchozích ročnících, kdy se umísťovali na stupních vítězů, vstoupí do druhé ligy R.U.M. Holubice. Podle kapitána a hrajícího trenéra družstva Michala Šikla bude hlavní snahou vyhnout se play-out, což znamená skončit do pátého místa ve skupině. „Cílem pro sezonu je jednoznačně záchrana. Naše východní skupina je totiž neuvěřitelně nabitá. Jednoznačným favoritem jsou Holice, které mají extraligový tým (Mrákava, Kop, Krátký, Červinka, Poul, Petr, Hochmann - pozn. red.). Další týmy budou vyrovnané a budou rozhodovat maličkosti. Oživením bude určitě hostování korejských reprezentantů v Čelákovicích. I to bude hrát svoji roli. Uvidíme, v jaké sestavě se bude prezentovat Vsetín, ale to je asi druhý favorit,“ sdělil Šikl.

V sestavě týmu nedošlo k velkým změnám. „Zase jsme o rok starší, jinak kádr zůstal více méně pohromadě. Uvidíme, jak se budeme na zápasy scházet. Všichni máme spoustu rodinných a pracovních povinností. Od toho se také budou odvíjet i naše cíle,“ zdůraznil holubický kouč.

Zpět do Ivanovic se z hostování vrátil Martin Šamalík, na přestup z Řeporyjí přišel Ondřej Pavlíček (bývalý hráč Modřic) a na hostování z Modřic Michal Sypták. Dlouhodobě zraněný je Luboš Gryc.

Liga má letos jen sedm účastníků. V základní části se mužstva utkají dvoukolově každý s každým a dva nejlepší pak postoupí do baráže o postup do I. ligy. Nejslabší celky se naopak utkají v baráži o udržení.

Program 1. kola:

Rozvíz Slovan Ivanovice na Hané – Climax Vsetín, Sokol Holice – R.U.M. Holubice, sobota 15. 4. (14.00).