Divize B florbalového krajského přeboru pokračovala dalšími dvěma turnaji a v jednom z nich se znovu představily i dva výběry z Vyškovska. Slavkovský Ezamont mohl jít do čela tabulky a hodně posílit své postupové naděje, rousínovský Framoz se chtěl pevně usadit na třetím místě. Ani jednomu se to však stoprocentně nepovedlo.

Slavkovští nejprve zvládli gólovou přestřelku s Florecem Brno v poměru 7:5, aby pak padli s osudovým soupeřem. Vysokoškolákům z Brněnské MZLU podlehli 3:5. „Zase oni. Vedli jsme o dva góly, ale oni rychle vyrovnali a třetí třetinu už to od nás nebylo moc dobré. Navíc rozhodčí to moc nezvládali. Je to škoda," konstatoval vedoucí mužstva a gólman Jan Šícha. Ten kvůli poraněnému tříslu nedohrál. „Smůla, trochu mě zalehli a už to bylo. Příště chytat určitě nebudu, to musí Ondra Horák, střídáme se celý rok, takže v tom problém není. Snad se ještě do konce sezony do branky vrátím," vyslovil přání.

Florbaloví vyslanci Rousínova také nevyšli naprázdno. S Hattrickem Brno C si poradili 8:3, se Šlapanicemi C ovšem ztratili tříbrankový náskok a nakonec remizovali 4:4. „Když takhle hodně vedeme, musíme to udržet. Mrzí to o to víc, že čtvrtý gól dali úmyslně rukou a rozhodčí ho uznali. Většinou jejich výkon nehodnotím, ale teď musím. Jejich výkon byl otřesný, hodně to ovlivnili nejen tímhle," láteřil hrající šéf celku Jakub Němec.

Jak výsledky změnily podobu tabulky? Slavkov ztrácí na vedoucí Zastávku čtyři body, přičemž má zápas k dobru. O dalších šest bodů zpět je třetí Rousínov a také čtvrté Pohořelice.

Krajský přebor

Divize B

Florec Brno – FbC Ezamont Slavkov 5:7

FBŠ Hattrick Brno C – FBK Framoz Rousínov 3:8

Slavkov – VSK MZLU Brno 3:5

FbC Aligators Orel Šlapanice C – Rousínov 4:4