Jako první se mužstvu postavil do cesty výběr Kuřimi. A přestože se jednalo o vyrovnanou partii, nic víc než „přijatelná" porážka 2:4 z toho nebylo. „Po herním zlepšení viditelném už v minulém turnaji, kdy jsme bojovali v derby s Bučovicemi, jsme chtěli ve stejném duchu nastoupit i do utkání s Kuřimí, která se pomalu dostává do horních pater tabulky. Bohužel jsme se trápili v koncovce a neproměňovali vyložené šance, což nás stálo důležité body. Pozitivum však vidím v našem herním projevu, který byl o poznání lepší než v předešlých zápasech," okomentoval hrající kouč David Hedvík.

Chuť si tak Ivanovičtí spravili až proti Sokolu Brno I EMKOCase Gullivers B. Celý zápas vedli a bitvu dokázali dotáhnout do příjemného konečného skóre 7:3. „V utkání s Brnem jsme konečně prolomili naši sérii proher. Po našem zlepšení v předešlých zápasech byla otázka času, kdy naše krize pomine. Utkání již připomínalo Ivanovice, které byly k vidění na začátku sezony. Nechybělo nám nasazení, snaha odvést maximální výkon a naše hra již měla koncepci podobně jako na začátku sezony. Za zmínku stojí výkon brankáře Milana Nováka, který tým dokázal podržet a výborně zachytal," zmínil autor jedné z přesných ran Hedvík.

Jeho tým je tak aktuálně přesně ve středu vyrovnané tabulky a dobře ví, že poslední dva zápasy rozhodnou o dojmu z celé sezony. „Nyní nás čeká poslední cíl v sezoně a to je si připsat na naše konto dvě výhry na závěrečném turnaji, který rozhodne o našem konečném umístění v tabulce, která je nebývale vyrovnaná," potvrdil kouč.

Podobnou bilanci vykázali junioři Slavkova ve třetí lize. Rovněž porazili brněnský Gullivers, ale podlehli Zlínu. „Utkání s B mužstvem Gullivers jsme ovládli celý zápas a tvořili hru. Hrálo se převážně před brankou Brňanů a soupeř hrozil pouze z protiútoků, anebo když jsme mu to po individuálních chybách sami dovolili. Se Zlínem to bylo i o kondici. Už druhý turnaj po sobě se potýkáme s velkou marodkou, ke které se přidalo pár neúčastí a oba turnaje jsme odehráli jen v osmi lidech v poli. Ale na druhou stranu v době, kdy náš tlak měl sílit, přišly dvě zcela zbytečné a nepochopitelné chyby, které soupeř potrestal. Druhou příčinou porážky bylo veliké množství neproměněných vyložených brankových šancí," sdělil trenér a šéf klubu Jan Šícha.

A do třetice s vítězstvím a porážkou se ze svého turnaje vrátili i slavkovští starší žáci, když porazili Židenice a podlehli Očovu. „Se Židenicemi jsme odehráli jeden z nejlepších zápasů této sezony. Sportovně to uznal i jejich trenér, který prohlásil, že jsme je prostě vymazali. S Očovem jsme na tento výkon chtěli navázat, což se docela dařilo a hra byla vyrovnaná. Jenže oni dávali góly a my ne. Každopádně herní projev byl lepší, než ukazuje konečný výsledek," upozornil trenér žáků Miroslav Uhlíř.

Regionální liga, divize VI.

Sokol Ivanovice na Hané – Florbal Kuřim 2:4 (0:1, 1:1, 1:2), branky Ivanovic: L. Skácel, Šimek. Gullivers Brno – Ivanovice n. H. 3:7 (0:1, 2:3, 1:3), Urbánek 2, Hedvík, L. Skácel, Tauchman, Pochylý, Tvrdý. Sestava: Novák – Hedvík, L. Skácel, Šimek, Urbánek, Plzák, Kryl, Pochylý, Kusala, Tauchman, Tvrdý, Hasala.

III. liga juniorů

Bison Slavkov u Brna – Sokol Brno I, Gullivers B 4:1 (0:1, 1:0, 3:0), Horák 2, Tvrdý, Trávníček. Zlín Lions – Slavkov 7:5 (3:2, 2:2, 2:1), Trávníček 2, Horák, Tvrdý, Stavěl.

Jm liga st. žáků

Slavkov – Židenice 6:2 (3:1, 2:0, 1:1), Mlčoch 3, Kroupa 2, Ruč. Očov–Slavkov 7:0 (2:0, 2:0, 3:0).