Hrát se bude ve čtvrtek. „Je to sranda mač, jde o to se potkat a nepřibrat," výstižně zavtipkoval Jaroslav Kolečkář.Kanonýr divizního Pivovaru Vyškov je jedním z tradičních účastníků. V minulé sezoně podpořil vítěze Autosklo Hleďa, letos dal dohromady vlastní partu. „Těšíme se. V létě je to fajn, ale ten zimní nám vyhovuje ještě víc, přeci jen je to v hale, pohodlnější a navíc v době vánoční pohody," uvedl.

Za pořadatelstvím celé akce ale stojí někdo jiný. O Orel cup se po celou dobu stará známá ikona futsalového Vyškovska Petr Nedvěd. „Je to super setkání, dvakrát do roka si to užijeme," řekl. Systém turnaje je přitom jednoduchý. „Pokaždé stejný, deset týmů, dvě skupiny po pěti, první čtyři z každé z nich se posunou do čtvrtfinále a tak dále," přiblížil.

Nebude se ovšem věnovat jen organizaci. I on si zahraje, povede družstvo vyškovského Orla. „Náš cíl je postoupit ze skupiny, pak už je to o jednom zápase, jestli bude pro vás celý turnaj povedený nebo ne. Máme lehčí základní skupinu, což znamená, že do play off bychom se měli podívat. O to těžší by pro nás bylo čtvrtfinále," vysvětlil.

A jaké je vlastně obsazení Orel cupu? V pětici s označením A je kromě Nedvědovy družiny West Vyškov, nováček FK Březová se zmíněným Jaroslavem Kolečkářem a další dva místní benjamínci turnaje Darmo pokus a Panteři Vyškov. Skupina B je nabitější, v ní vyškovské Amory a Autosklo Hleďa doplní přespolní, tedy Kloboučky a bučovičtí Sokol a Orel.

A právě Sokol, který už několikrát slavil přední umístění v letním turnaji, chce letos prolomit svoji roky trvající zimní smůlu. „Nevím, čím to je, že dopadáme dobře spíš v létě. V zimě se nám nedaří přejít přes čtvrtfinále. Máme to teď ve skupině hodně našlapané, ale hlavně zlomit to play off a zahrát si maximální počet zápasů, to je to hlavní. Bude nás dost, tak bychom se mohli dostat daleko," předpověděl hrající vedoucí týmu Ladislav Dufek.

Chybí Nouzka

Na vítězství si brousí zuby samozřejmě i další. A mají k tomu důvod, v hale Za Parkem můžete ve čtvrtek vidět futsalovou kvalitu. „Vypadá to velmi dobře. Mrzí mě jen Fifák Nouzka, hrál pokaždé, teď bude chybět, kluci se nechtěli zúčastnit," doplnil Nedvěd.

Nad dodržování pravidel bude bdít renomovaná dvojice Robert Pavlus a Miloš Brtníček, jejich píšťalka poprvé zazní v půl deváté ráno. Hraje se na jedenkrát šestnáct minut bez akumulovaných faulů. Vyřazovací boje jsou plánovány od patnácti hodin, držitele poháru budeme znát zhruba o tři hodiny později.

Zimní Orel Cup

Čtvrtek 27. prosince

Hala Za Parkem

Skupina A: Orel Vyškov, WEST Vyškov, FK Březová, Darmo pokus, Panteři Vyškov.

Skupina B: Sokol Bučovice, Autosklo Hleďa Vyškov, Amor Vyškov, Orli Bučovice, FC Kloboučky.

Časový plán:

8.15 zahájení turnaje

8.30 základní skupiny

15.00 playoff

17.30 finále