Přestože Vyškované drželi ve druhé půli vedení 3:1, po vyrovnání domácích se dočkali vítězné branky až v poslední minutě duelu. „Zápas jsme si zkomplikovali vlastním neproměňováním šancí. Měli jsme spoustu příležitostí, ale lacinými chybami jsme soupeři dovolili vyrovnat. Naštěstí power play dopadlo lépe pro nás,“ popsal třiadvacetiletý útočník Robin Štolba.

Hostující mužstvo tak znovu trápila především efektivita v zakončení. „Soupeře jsme přestříleli, mohli jsme rozhodnout mnohem dřív, ale lehkovážně jsme zahazovali šance. Pracujeme v tréninku na zlepšení koncovky, ale při zápase pak řešíme situace moc složitě a místo střelby nahráváme. Z našeho tlaku vzniknou mnohdy školácké chyby, na které doplácíme,“ uvedl klubový předseda Antonín Petlach.

Hráči Vyškova si pátečním výkonem zajistili druhou výhru na hřišti soupeře v aktuální sezoně a odčinili nepovedené střetnutí z minulého kola, kdy v souboji o druhou příčku prohráli venku s Baníkem Ostrava těsně 5:6. „V Ostravě jsme předvedli nedůstojný výkon. Zápas nebyl na úrovni špičkových mužstev druhé ligy. Promluvili jsme si ale s hráči a ti v pátek předvedli úplně jinou hru,“ ocenil Petlach.

Se třetí příčkou se Jihomoravané nechtějí spokojit. „Pořád věříme, že můžeme urvat druhé místo, protože druhý Baník čeká zápas v Jeseníku, kde snad ztratí body. Musíme obě následující utkání vyhrát a jsme druzí,“ burcoval Štolba.

Ve zbývajících střetnutích narazí Vyškov na šesté Atraps-Hombres Brno a sedmý Zlín. „Oba soupeři jsou velmi nepříjemní. Atraps mají v kádru hráče s ligovými zkušenostmi a trénuje je reprezentační kouč mužstva do 21 let Martin Bruna. Zlín nezvládl začátek sezony, ale loni patřil ke špičce. Zápasy jsou pro nás velká výzva,“ dodal Petlach.

MARKÉTA WEINLICHOVÁ