Ti se hned v úvodu chopili iniciativy, ale na jejich akcích bylo patrné, že je začátek sezony. Chyběla lehkost a vyhranost. Přesto si dokázali vytvářet šance a hned při první na počátku druhé minuty trefil David Kostka břevno. Sevřenou obranu domácích se hostům podařilo přelstít o tři minuty později, kdy Patrik Zaťovič zatáhl míč podél pomezní lajny a před brankou volný Robin Štolba jistě skóroval.

Až inkasovaný gól vyburcoval domácí tým k větší aktivitě a zápas se herně vyrovnal. Naštěstí koncovku lépe zvládali hosté a do šaten šli s dvougólovým náskokem po trefách Kostky a Tomáše Halody.

Druhá půle přinesla víc gólů, ale bohužel i nežádoucích emocí, k němuž podle vyjádření obou táborů přispěli nepřesnostmi i rozhodčí. Studenti vyvinuli poměrně silný tlak a dokázali srovnat na 4:4. „Z mého pohledu byl první poločas ještě celkem vyrovnaný, ale v tom druhém už jsme na hřišti byli jednoznačně lepším týmem a zápas jsme měli otočit a jasně vyhrát. Chyby, které jsme na hřišti udělali my a ze kterých jsme soupeři darovali góly, jsou bohužel jasné a triviální. Nicméně i přes prohru jsem s naší hrou, tempem a nasazením stoprocentně spokojený, nicméně pokud budeme chtít být úspěšní tak musíme ubrat na emocích,“ komentoval konečný výsledek domácí trenér Martin Kapsa.

Po vyrovnání držel hosty nad vodou svými výbornými zákroky brankář Roman Vitásek. Z tlaku se Vyškované vymanili ve 33. minutě, kdy Zaťovič rozehrál trestný kop na Halodu a ten se nemýlil. V 35. minutě musel Zaťovič po druhé žluté kartě předčasně odejít pod sprchy a následnou přesilovku domácí rychle využili k opětovnému srovnání skóre.

Poté Milan Ševčík potrestal z desetimetrového přímého kopu nepochopitelný zkrat domácího hráče, který surově srazil Štolbu. V závěrečné nervózní přestřelce pak měli více munice hosté. Přesto trenér Tomáš Galia po zápase nezářil radostí. „Ve futsale se pohybuji osmnáct roků, ale horší zápas jsem snad za svoji kariéru nezažil. Náš výkon nemá smysl hodnotit, neboť kromě tří bodů na něm nebylo nic pozitivního. Hodně jsme podlehli důležitosti prvního utkání a celkovému dění na palubovce, které do vrcholového futsalu nepatří,“ ulevil si vyškovský lodivod.

Ve druhém kole se jeho svěřenci už představí domácímu publiku. V sobotu ve 20.00 hodin se v hale ZŠ Purkyňova střetnou s dalšími Ostravany, tentokrát z Baníku.

VŠB TU Ostrava - Amor Lazor Vyškov 6:8

Poločas: 1:3. Branky: 9. Kotrla, 23., 27., 27. a 39. Půda, 35. Kundrátek – 5. Štolba, 10. Kostka, 17. a 33. Haloda, 25. Zaťovič, 36. a 40. Ševčík, 38. Král.

Sestava Amoru: Vitásek – Jünger, Haloda, Bílek, Ševčík, Král, Lukeštík, Štolba, Palla, Kostka, Zaťovič.

Další výsledky 1. kola: Baník Ostrava – Žabinští Vlci Brno 7:1, Uherské Hradiště – Atraps-Hombres Brno 13:4, VŠSK Zlín – Jakubčovice 4:3, Tango Hodonín – Pramen Havlíčkův Brod 6:3.