Jako nováček Ivanovičtí prohráli v Holubicích 3:6 a doma 0:6. Podle zpráv z obou záborů se zejména druhý výsledek asi opakovat nemůže. V úvodních dvou zápasech domácí dvěma vítězstvím potvrdili vyšší ambice než bojovat o záchranu.

Stejně dobře odstartovali i Holubičtí, takže v sobotu se rivalové utkají z pozic třetího a druhého týmu tabulky. Výborná pozvánka pro nohejbalové fanoušky. „Navzájem se velice dobře známe a uspět můžeme jen když budeme hrát velmi dobře v poli a v obraně. Respektujeme sílu Holubic, ale to i u ostatních soupeřů. Byli jsme se podívat na jejich utkání se Zlínem. Já očekávám vyrovnaný zápas," řekl trenér Slovanu Dušan Trnka.

Výsledky inspekční prohlídky vyjádřil stručně. „Zlín sice kousal, ale domácí si hráli v podstatě to svoje, to co potřebovali," řekl hrající kouč Rozvízu-Slovan.

Ten hlásí kompletní sestavu a v plném počtu by měli přijet i hosté z Holubic. Dá čekat tedy výborný sport a zejména zápasy trojic by měli nabídnout vysokou kvalitu. Třešničkou na dortu by pak mohl být singl. Trenéři to sice nepotvrdili, ale měli by se utkat někdejší prvoligoví borci, domácí Petr Zemánek s Petrem Bubniakem. H

ostující exmistr světa v minulé sezoně všechny své individuální zápasy vyhrál a stejně pokračuje i letos. „Ale pro mě určitě není výsledek singlu podstatný. Klidně můžu prohrát, ale důležitý je úspěch celého družstva. A já klukům věřím. A co se nám vlastně může stát? Můžeme jen prohrát…," sdělil s úsměvem Bubniak a ocenil kvalitu svých možných soupeřů.

„S Petrem Zemánkem jsem ještě singla nikdy nehrál, ale určitě to bude nejsilnější soupeř ve druhé lize. Ale totéž lze říct o Martinovi Šamalíkovi. Nevím, kdo z nich nastoupí. Ale určitě se se Zemánkem Ivanovice hodně zvedly. Podle mě jsou také jedním z kandidátů na postupovou baráž," dodala největší opora holubického mužstva.

Vedoucí týmu Roman Dlabka tipovat výsledek nechtěl a zajímavě odpověděl na otázku, zda se Holubice v sobotním souboji cítí být favority. „Já nevím, ale rozhodovat se určitě bude na hřišti. Myslím, že domácí ten zápas budou prožívat víc než my. U nás se nic nestane, ani když prohrajeme. Je to prostě sport. A navíc Ivanovice jsou určitě velice silní. Hodně velkou práci pro mužstvo odvádí zejména Petr Zemánek," zdůraznil Dlabka.

V dalších zápasech třetího kola se utkají: Sokol Zlín-Prštné – SK Bělá, Climax Vsetín B – Sokol Třebíča Sokol Zbečník – Sokol Exmost Modřice B.

II. liga – 3. kolo: Rozvíz-Slovan Ivanovice na Hané – R.U.M. Holubice

Sobota 18. dubna, 14.00 hodin, areál Rozvíz