Jihomoravská liga „kultu" děrovaného míčku se už pomalu chýlí k závěru. O víkendu se hrálo devatenácté a dvacáté kolo v halách v Dubňanech a Adamově. A nezanedbatelnou součástí druhého jmenovaného turnaje byla i parta Ivanovic na Hané.

Sokoli se už nemusí trápit postupovou ani sestupovou problematikou, přesto měli o co hrát. „Z tohoto pohledu jsme už v pohodě, ale stejně chceme sezonu dokončit naplno. Jde o nejlepší možný výsledek klubové historie," připomněl před úvodním buly šéf týmu Petr Heroudek.

On sám jako stabilní obránce základní sestavy tentokrát do hry nezasáhl, na palubovku ho nepustila nedávná angína. „Ještě to pořád není ono, po nemoci jsem toho ještě nenatrénoval dost a asi bych nebyl moc platný. Pravdou je, že chybí i Pepa Mráz a když budou chybět dva beci, bude to asi poznat," zmínil. A měl pravdu.

Úvod prvního zápasu proti předposledním Bulldogs Brno C se dlouho vyvíjel podle přání Ivanovických. Po dvou minutách hry už měli dvoubrankový náskok, v půlce zápasu vedli dokonce 5:2. „Hráli jsme dobře, vypadalo to na jednoznačnou záležitost, kde půjde jen o výši skóre. Jenže oni se nevzdali za žádného stavu, hráli jednoduše na spoustu střel a dorážek. My udělali pár chyb a oni je hned potrestali, byli maximálně efektivní," podotkl útočník Štefan Podolan.

Ve druhé přestávce už bylo srovnáno a i když pak šli ještě jednou sokoli do vedení, ani to neudrželi. V závěru v přesilovce dali Brňané výsledku konečnou podobu 6:6 a oba týmy tak braly „jen" po bodu.

Před druhým utkáním s ivanovickou účastí si hodně věřili hlavně jejich soupeři z Lanžhotu. „Cíl byl šest bodů, stále máme nějakou šanci na postup a minule jsme porazili jako jediní v celé lize vedoucí gullivery. Takže proti Ivanovicím není proč si nevěřit, navíc v minulosti jsme s nimi neměli problémy," zdůraznil vedoucí sebevědomého týmu Michal Bernát.

Na dva obránce

Ale skutečnost byla naprosto jiná. Dominovaly naopak Ivanovice, a to i přesto, že hned ve druhé minutě se zranil další obránce Tomáš Vaverka. Defenzivní situace sokolů tak začala být kritická. „Jeli jsme sem s šesti útočníky a třemi obránci a když se stalo tohle, tak to proti běhavému soupeři nebyla žádná sranda. Ale hecli jsme se. Věděli jsme, že musíme hrát chytře, moc nenapadat, spíš dobře bránit a využívat šance, které nám nabídnou," objasnil Podolan.

A přesně tato receptura vedla k jejich chutné tříbodové pochoutce. Poprvé dokázal Lanžhot překonat gólmana Tvrdého až v závěrečné třetině, ale to už svítil na světelné tabuli stav 4:1. Ivanovičtí se pak trefili ještě jednou a zvítězili 5:1. „Měli převahu, dostávali nás pod tlak, ale my jejich snahu dokázali eliminovat. Bušili do nás jalově, mákli jsme si a zvládli jsme to," dodal.

Remíza a vítězství neboli čtyři body znamenají pro sokoly setrvání na šestém místě průběžného pořadí. Ke čtvrtému místu jim však chybí už jen jeden bod. „Ztráta s buldoky nás docela mrzí, měli jsem to rozhodnout už dřív nebo jsme to měli za každou cenu v tom závěru dotáhnout. Ale vynahradila nám to výhra nad Lanžhotem, to je super, na to jsme v minulosti nebyli moc zvyklí. To se jen tak nestává, takže spokojenost," shrnul.

Jihomoravská liga

FBC Sokol Ivanovice na Hané – Bulldogs Brno C 6:6 (2:1, 3:4, 1:1), branky Ivanovic: Pochylý 3, Podolan, Dočkal, Vaverka.

TJ Sokol Lanžhot – FBC Sokol Ivanovice na Hané 1:5 (1:2, 0:1, 1:2), branky Ivanovic: Pochylý 2, Podolan 2, Dočkal.