„Byl to zdánlivě jednoduchý kop asi z osmi metrů proti brance, jenže takové bývají nejzáludnější, navíc v závěru utkání hraje velkou roli psychika. Martin už předtím jeden trestný kop neproměnil, takže jsem rád, že tento klíčový moment zvládl," chválil svého svěřence trenér Pavel Pala.

Vyškovští začali zápas dobře, když ve 20. minutě položil pětku nejstarší z trojice bratří Kovářů – Jan. „Byla to taková naše netypická akce, při níž jsme využili těžkého terénu. Ten ale jinak dělal problémy oběma týmům, proto to nebyl moc pohledný zápas," přiznal Pala.

Hosté dokázali ještě do poločasu odpovědět pětkou a navíc proměnili i následný kop za dva body. Svůj náskok drželi až do 79. minuty, kdy rozhodl Martin Kovář. „Myslím, že mu pomohl i nedávný start za reprezentaci proti hvězdnému týmu Barbarians. V tom utkání měl dobré momenty a i když hrál na jiném postu než u nás, pro jeho psychiku to bylo určitě pozitivní," poznamenal vyškovský kouč, který však celkově nemůže být spokojený s podzimní částí.

„Po titulu došlo k určitému uspokojení, někteří kluci změnili priority. Někdo upřednostnil zaměstnání a máme v týmu také několik novopečených otců. Do nejlepší šestky jsme se ale dostali a ze dvou zápasů máme jednu výhru. Kdybychom s Pragou prohráli, tak už by to bylo dost špatné, ale takto můžeme na jaře pořád bojovat o nejvyšší přičky," uzavřel Pavel Pala.

Vyškov – Praga 8:7 (5:7)

Body Vyškova: Jan Kovář 5, Martin Kovář 3. Rozhodčí: Bednařík.

Sestava Vyškova: Doležel, J. Kovář, Jaroš, Monček, Trunečka, M. Pořízek, Mendham, O. Kovář, P. Pořízek, M. Kovář, Soural, Chalabala, Juřínek, Fialka, Schmied (Beneš, Brtníček, Gibala).