To je konečný resultát, s nímž se vrátili domů vyškovští atleti z mistrovství Moravy a Slezska. V sobotu ho hostila Ostrava a klub AHA se podle očekávání znovu prosadil mezi nejlepší. „Není to vůbec jednoduché. Konkurence závodníků je veliká, v tomto případě úsilí závodníků bylo komplikováno deštivým a postupně i chladným počasím. S prázdnou jsme přesto z Vítkovic neodjeli," uvedl šéf výpravy i oddílu Jiří Hajzler.

Hodně ho potěšila Pavlína Zahradníčková. Silná mladá slečna startovala hned ve čtyřech disciplínách, nejvíce se jí dařilo v oštěpařském sektoru. Výkonem 32,41 m si vysloužila stříbro. Mezi nadějnými koulařkami odhodila tříkilogramové náčiní do vzdálenosti 11,88 m a brala bronz.

Mezi disciplíny, v nichž mívají Vyškovští medailové ambice, se už několik let řadí i skok o tyči. Tentokrát díky Denise Hubáčkové a jejím bronzu za 2,40 m. „Medaile Pavlíny jsou nádherné a jsou příslibem do budoucna, potvrdila svoje předpoklady. Denisa zase v závodě poznamenaném nepřízní počasí překonala sama sebe, bronz je odměnou," dodal Hajzler.

Vyškov ovšem stál na stupních vítězů i mezi ženami. A to hned dvakrát ve stejném okamžiku. Přičinila se o to naděje i pro červnové domácí mistrovství republiky Lenka Suráková. V málo obsazeném závodě na osm set metrů žen a juniorek nedala ostatním šanci a časem 2:22,88. „Neponechala nic náhodě, už tak dvě stě metrů před koncem vrhla své síly do finiše a bylo jasno. Moc pěkný závod," chválil klubový vedoucí. Jako třetí do cíle dorazila jeho žena Magda Hajzlerová. Slušným časem 1:57,97 se na mužské osmistovce prezentoval i Jiří Němeček, ovšem stačilo to jen na sedmou pozici.

AHA tak má důvod ke spokojenosti. „Medaile byly doplněny i řadou dobrých výsledků dalších závodníků našeho klubu na čtvrtých a dalších předních místech absolutního pořadí. Byli jsme vidět, což těší samotné závodníky i nás trenéry," uzavřel Hajzler.

Mistrovství Moravy a Slezska

Ženy:

800 m: 1. Lenka Suráková 2,22,88, 3. Magda Hajzlerová 2:44,38.

Dorostenky:

Oštěp: 1. Pavlína Zahradníčková 32,41 m.

Vrh koulí: 3. Pavlína Zahradníčková 11,88 m.

Skok o tyči: 3. Denisa Hubáčková 2,40 m.