Úřadující mistr světa a také Sportovec Vyškova dovršil v této kategorii čistý zlatý hattrick, přitom kvůli natrženému stehennímu svalu z posledního extraligového kola ani nevěděl, jestli se ho bude mistrovství týkat. „Dost to vše zkomplikovalo. Snažil jsem se sval moc nezatěžovat, ovsem to je u mě dost problém, pokud žijete aktivní život. Dopadlo to tak, že jsem si dal šest týdnů nuceně volno a před mistrovstvím jsem si šel dvakrát zlehka kopnout. Výkonnost před turnajem ukazovala spíše na ostudu než na titul,“ uvedl.

Modřičtí vítězové dvou předešlých mistrovství Müller, Lukáš Rosenberk a Jakub Pospíšil prošli jednou ze čtyř pětičlenných skupin doslova jako nůž máslem. Čakovice B, Šacung Benešov B, Vsetín B i Holice odcházely poražení vždy už ve dvou setech.

Postup z prvního místa ovšem neznamenal jednoduché čtvrtfinále. Los jim přidělil obtížného soupeře Karlovy Vary A a právě v tomto duelu se lámal chleba. „S nimi jsme si prošli turnajovou krizí, jim vycházelo všechno a nám vůbec nic. Naštěstí z toho byla vydřená výhra,“ poznamenal Müller. Konečná třísetová radost ho se spoluhráči poslala mezi čtyři nejlepší týmy.

Tomáš Kovanda, trenér fotbalistů Tatranu Rousínov.
Různé cesty, podobný výsledek. Rousínov a Bučovice dostaly šestigólové lekce

Semifinále se ukázalo být snadnou záležitostí. Do té doby skvělou hru předvádějící Čelákovice B neměly nárok. V prvním setu sice obhájci titulu udělali nevynucené chyby a vyhráli jen o bod, druhá sada už přinesla rozdíl výkonnostní třídy.

A kdo čekal vyrovnané finále s Čelákovicemi A, odcházel zklamaný. Stejně jako v boji těchto protivníků ze základní skupiny Modřice jasně kralovaly, celkem umožnily novým vicemistrům jen devět bodů. „Moc dobře jsme věděli, o co hrajeme. Bylo nám jasné, že pokud mistrovství vyhrajeme, tak se zapíšeme zlatým písmem do historie, protože ještě nikomu se nikdy nepodařilo vyhrát šampionát trojic třikrát v řadě, navíc ve stejné sestavě. Je to super,“ neskrýval nadšení Muller. Ten tak přidal už svůj čtrnáctý republikový titul.

49. MČR trojic, Český Brod

Finále: Modřice – Čelákovice 2:0 (10:5, 10:4)

Konečné pořadí:
1. MNK Modřice A (Pospíšil, Müller, Rosenberk), 2. TJ Spartak Čelákovice (Kilík, Holas, Kolenský), 3. TJ Spartak Čelákovice B (Souček, Douček, Bareš), 4. SK Šacung Benešov (Doubrava, Kalas, Chytra)

MARTIN PETR