Důvod je nasnadě. V současném modrém holubickém dresu působí pět hráčů, kteří za sebou mají modřickou minulost. O motivaci jedné i druhé strany nelze pochybovat. „Uvidíme, co ukáže modřický odpad," přilétla hozená rukavice z městečka u Brna, které ovládá celou českou nohejbalovou scénu už víc než desítku let. „Motivace je obrovská. Řeknu to přesněji. I kdybychom prohráli všechny zápasy v sezoně, tento musíme vyhrát," opáčil kapitán Holubic Marek Šikl, který je jedním z pětice modřických odchovanců.

Očekávaná bratrovražedná řež se ovšem nekonala. Domácí tým přejel své „učitele" nevídaným způsobem a od pověstného kanára dělil Modřické pouze jediný míč. To bylo v zápase třetích dvojic, v němž domácí pár Šišma-Feichtinger podlehl Hanusovi s Burianem 1:2 (8:10, 10:6, 9:10), když v rozhodující sadě měl dvě možnosti zápas vítězně ukončit.

Poprava favorita začala od úvodních zápasů, které hosté plánovali vyhrát. „Domácím vyšel začátek utkání. Přiznávám, že jsme nečekali, že prohrajeme obě ty dvojky. Hlavně tu druhou jsme měli vyhrát. Takže jsme se trošičku dostali pod psychickou deku. Přišla nervozita a bylo to tedy v našich hlavách. U trojic jsme věděli, že budou vyrovnané, ale stejně je zase vyhráli oni. Asi jsme pořád mladší tým a nemáme tolik zkušeností. Byl to pro nás teprve druhý takový vypjatý zápas," sportovně přiznal kapitán hostů Lukáš Novotný.

Zmíněná domácí prohraná dvojice byla pátým zápasem herního pořadu. Pokud by ji domácí vyhráli, dalo se čekat, že zápas ukončí Bubniakův singl s Hanusem. Ti tedy nastoupili za stavu 4:1 a úvod byl nečekaný. Mladý modřický hráč dokázal se zkušeným legionářem držet krok. Jenže elán mu dlouho nevydržel. „Hrál opravdu dobře, ale ke konci setu zkazil dva balony a odešel psychicky. Ve druhém setu pak úplně. Řekl bych, že herně byl hodně dobrý, ale je to v hlavě. Nezkušenost," potvrdil Bubniak celkové hodnocení kapitána Novotného.

Exmistr světa v singlu hrál zcela výjimečný zápas. Poprvé v životě v družstvech proti svým Modřicím a naznačil, že některé předzápasové invektivy nebyly moc košér. „Pro mě to samozřejmě znamenalo ještě vyšší motivaci. Myslím, že jsem podal výborný výkon. A nejlepší odpovědí na ty zbytečné poznámky o odpadu myslím je ten výsledek. To je velké zadostiučinění," netajil uspokojení Bubniak.

Za stavu 5:1 se už zápas jen dohrával a poslední bod přidala dvojice Bubniak-Žitňák. Kapitán mužstva Šikl pak mohl spokojeně konstatovat: „Nechci to přehánět, ale myslím rozdíl skóre odpovídá předvedené hře. Modřice přijely oslabené o Tomáše Guldu a možná ještě jednoho silného hráče. A naopak my jsme poprvé za celou sezonu bojovali jako jeden tým. Poprvé za tuto sezonu jsem s výkonem plně spokojený, a kdybychom v tomto stylu odehráli všechny zápasy, tak si troufám říct, že bychom byli bez soupeřů."

A hosté. Nakonec přijali porážku vestoje. Postupové cíle prý nemají a každý takový zápas může mladému týmu jen prospět. „Chceme si zahrát play-off, to ano. A kdyby vyšel postup, tak bychom ho asi brali. Máme hodně mladý tým, a aby se kluci vykopali, tak myslím, že klubu zatím asi ta druhá liga stačí," dodal kapitán modřické rezervy.

V hale to nešlo

Ivanovičtí si vybrali první slabší chvilku. Ve Zbečníku se hrálo v hale, což bylo velkou výhodou domácích, ale jen na to hosté poměrně vysokou porážku nesvádějí. „Tentokrát nás okolnosti donutily odcestovat na venkovní utkání jen v šesti lidech. Absence Dvorského a Vejmoly byla znatelná, chyběli ve dvojicích i ve trojicích. U dvou uhraných bodů byl opět skvěle hrající Petr Zemánek, ale tentokrát jeho kouzlo na skvěle rozjetý Zbečník nestačilo," konstatoval hrající trenér Dušan Trnka.

II. liga – 7. kolo:

R.U.M. Holubice – Sokol SDS Exmost Modřice B 6:1

Holubice: Žitnák, Bubniak, Pacejka, Feichtinger, Šišma, Šikl, Konupka, Krejsek, Dlabka, Havránek. Průběh: 4:0, 4:1, 6:1.

Sokol Zbečník – Rozvíz-Slovan Ivanovice na Hané 6:2

Ivanovice: Zemánek, Trnka ,Šamalík, Gurtler, P. Deutsch, Indra. Průběh: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2.

Tabulka po polovině základní části:
1. Modřice B 7 6 0 1 37:20 12
2. Holubice 7 5 0 2 37:20 10
3. Ivanovice 7 5 0 2 35:26 10
4. Bělá 7 4 1 2 35:31 9
5. Zbečník 7 3 1 3 31:30 7
6. Třebíč 7 2 1 4 26:32 5
7. Prštné 6 0 1 5 14:35 1
8. Vsetín B 6 0 0 6 15:36 0

8. kolo: Holubice – Vsetín B, neděle 24. 5. (10.00). Třebíč – Ivanovice na Hané, sobota 23. 5. (14.00).