V sestavě Holubic stále ještě chyběla jediná jarní posila Martin Šamalík, a protože antukové hřiště bylo dost měkké, přesunul se zápas do haly.

Hosté jsou nováčkem soutěže, mimochodem jako přeborníci kraje Vysočina postoupili z kvalifikace až na sedmý pokus během posledních osmi let, a také v průběhu celého utkání působili jakoby zakřiknutě. „Opravdu nám to trochu usnadnili, připadli mně trošku zaskočení. Přeji Dalečínu lepší výsledky, než který dosáhli u nás, a když odloží zbytečný respekt, určitě je uhrají," všiml si vedoucí domácího družstva Roman Dlabka.Ve II. lize nohejbalistů porazil R.U.M. Holubice Drak Dalečín 6:1.

První bod pro holubické barvy poměrně hladce zapsala první dvojice Bubniak – Feichtinger (10:9, 10:3) a druhý přidala druhá Pacejka – Šišma, tentokrát po vyrovnané bitvě a výhře ve třetím setu 10:8.

Ve třetím dílčím utkání získali draci své jediné vítězství. Trojice Vomočil – Svoboda – Kysilka ve třech setech porazila domácí první trojku Bubniak – Krejsek – Žitňák. „V prvním setu jsme za stavu 9:9 měli smůlu. Soupeř v útoku vyhodil balon daleko na tribunu, jenže Krejsek se neudržel na síti a brnkl o sako, takže bod získal Dalečín. V průběhu druhého setu vystřídal Krejska Procházka na bloku a sadu jsme hladce vyhráli. Do třetí šel zpátky Krejsek, jenže vůbec se nám nedařilo a nebyli jsme schopní zaútočit," popsal překvapivou prohru Petr Bubniak.

Rozhodující sady se hrají od stavu 5:5 a domácí v ní neuhráli ani bod.Ve II. lize nohejbalistů porazil R.U.M. Holubice Drak Dalečín 6:1.

Naštěstí se nakonec ukázalo, že tento zápas byl jedinou kaňkou na domácím vysvědčení. Třetí bod přidala po hladkém průběhu druhá trojice Pacejka – Šikl – Feichtinger. Třísetové vítězství pak vybojovali Procházka se Žitňákem a vítězné dílo dokonali Bubniak v singlu a první trojka Žitňák – Krejsek výhrou 2:0. „Se stoprocentním bodovým ziskem jsme samozřejmě spokojení, ale ve hře byly ještě chybičky. Na začátku sezony je to normální, podstatné je, že se pomalu dostáváme do zápasového tempa a že se naše hra zlepšuje," komentoval jasný výsledek kapitán mužstva Michal Šikl.

II. LIGA: R.U.M. Holubice – Drak Dalečín 6:1

Sestava Holubic: Žitnák, Feichtinger, Šišma, Šikl, Dlabka, Havránek, Fronk, Bubniak, Procházka, Krejsek, Pacejka.

Další výsledky 2. kola: Exmost Modřice B – Climax Vsetín B 5:5, NK Dynín- Sokol Zbečník 4:6, SK Bělá – Šacung Benešov B 6:2.

Příští kolo: Šacung Benešov – R.U.M. Holubice, sobota 30. dubna, 9.30 hodin.