Měl pravdu. Jihočeši si do Bučovic sice přivezli dvě extraligové posily, z aktuální soupisky Josefa Poláka a bývalého extraligistu Vojtěcha Zacha, ale ti, stejně jako jejich spoluhráči a den před tím Pražané, byli často odsouzeni jen do role diváků bučovické spanilé jízdy. Pokud s ČZU Praha sokoli výborně podávali, pak proti Budějovicím ještě lépe. Hosté se sice ujali vedení 1:0, ale pak přišel na podání velezkušený Marek Šimko a servis vrátil hostům za stavu 15:1.

Ti se z takového úderu nevzpamatovali po celý další průběh zápasu, který domácí měli jasně pod kontrolou. „Šimkova série je neuvěřitelná. Ale hlavně jsem rád, že jsme dokázali navázat na výkon z předešlého dne a oceňuji, že si kluci dokážou držet výbornou formu delší dobu. Tohle je už naše šesté vítězství v řadě,“ chválil své svěřence kouč Zbyněk Čížek.

V utkání I. ligy volejbalistů porazil Sokol Bučovice (modré dresy) ČZU Praha hladce 3:0.
Bučovičtí volejbalisté jedou na vítězné vlně. Pražany rozstřílel Mlčúchův servis

Jeho tým se po šestnáctém kole vyšplhal už na druhé místo tabulky dva body za MFF Praha, na jehož palubovce nastoupí v pátek večer. V sobotu pak první liga zakončí svůj letošní program, Bučovické čeká sokolské derby na palubovce zatím osmého Sokola Dobřichovice.